First LEGO League

Op je plaats... klaar... af! Tijdens het First LEGO League seizoen 2017-2018 stond het thema 'HYDRO DYNAMICS' centraal. Kinderen leerden van alles over water – hoe we aan water komen, het transporteren, gebruiken of afvoeren. Kinderen van 9 tot 14 jaar spetterden tijdens deze Challenge. Welke mogelijkheden zijn er als we begrijpen wat er gebeurt met ons water?

Thema ‘Hydro Dynamics’ - Wat gebeurt er met ons water? 

Het thema van dit jaar was ‘Hydro Dynamics’ waarbij kinderen de opdracht hadden om de wijze waarop mensen water vinden, transporteren, gebruiken of afvoeren te verbeteren. Hierbij dachten ze na over alle manieren waarop mensen water gebruiken. De teams kozen zelf een situatie binnen de waterkringloop en bedachten hierbij een specifiek probleem dat zij op wilden lossen. Dit probleem en de bedachte innovatieve oplossing legden de teams voor aan de jury.

Over de First LEGO League

De FIRST® LEGO® League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan core values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar centraal.

Regionale wedstrijden

Saxion organiseert jaarlijks de regionale First LEGO League wedstrijden in Enschede en Deventer. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers en moeten zich manifesteren op het gebied van (robot)techniek, teamwork en probleemoplossend vermogen. De resultaten van hun werk zijn te zien tijdens de regionale en nationale finales.

Wanneer:  De data in 2018 zijn nog niet bekend
Voor wie:
Kinderen tussen 9 en 14 jaar
Inschrijven: Dit is helaas niet meer mogelijk

Gerelateerde artikelen:

Meer informatie?

Jeff de Ruyter, ing. MMI
Projectleider
T: 088 - 019 1936
M: 06 - 13526817
E:  j.deruyter@saxion.nl

Meer informatie?