First LEGO League

Op je plaats... klaar... af! Tijdens het First LEGO League seizoen 2017-2018 staat het thema 'HYDRO DYNAMICS' centraal. Kinderen leren van alles over water – hoe we aan water komen, het transporteren, gebruiken of afvoeren. Kinderen van 9 tot 14 jaar gaan spetteren tijdens deze Challenge. Welke mogelijkheden zijn er als we begrijpen wat er gebeurt met ons water?

Over de First LEGO League

De FIRST LEGO League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het HYDRO DYNAMICS seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan core values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar centraal.

Regionale wedstrijden

Saxion organiseert jaarlijks de regionale First LEGO League wedstrijden in Enschede en Deventer. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers en moeten zich manifesteren op het gebied van (robot)techniek, teamwork en probleemoplossend vermogen. De resultaten van hun werk zijn te zien tijdens de regionale en nationale finales.

Wanneer:  Zaterdag 9 december in Enschede 
                 Zaterdag 16 december in Deventer
Voor wie:
Kinderen tussen 9 en 14 jaar
Inschrijven: Dit kan tot 30 september via:
                    www.firstlegoleague.nl/meedoen/inschrijven

Gerelateerde artikelen:

Meer informatie?

Jeff de Ruyter, ing. MMI
Projectleider
T: 088 - 019 1936
M: 06 - 13526817
E:  j.deruyter@saxion.nl

Meer informatie?