Trainees in beeld

Ellis Mulderij (Trainee 2016)

04.07.2016

Na vier jaar studeren aan Hogeschool Saxion in Deventer, had ik mijn Hbo-opleiding Facility Management afgerond. In februari 2016 kreeg ik te horen dat mijn afstudeerthesis met een voldoende beoordeeld is. Een groot feest, maar een met een dubbel gevoel. Toen was het tijd om een baan te zoeken!

En wat die baan zou worden was me nog niet helemaal duidelijk. Gelukkig kwam Fast Forward op mijn pad, zij bieden mij een kans om veel verschillende facetten van het bedrijfsleven te ontdekken en meer over mijzelf te leren.

In april ben ik gestart met mijn allereerste opdracht bij Koopmans Bouwgroep in Enschede. Dit is een aannemersbedrijf die landelijk grote bouwprojecten realiseert, met vestigingen in Enschede en Deventer. Vaak nemen zij ook de ontwikkeling en het onderhoud voor hun rekening. Hierbij gaat het om bouwprojecten zoals: woningen, appartementen, kantoren, bedrijfsruimtes, scholen en zorgvoorzieningen. Nieuwbouw-, maar ook renovatie-, revitalisatie- en herstructureringsprojecten worden door het bedrijf uitgevoerd. De projecten zijn dus erg uiteenlopend. Daarnaast is Koopmans Bouwgroep bezig op het gebied van duurzaamheid en MVO.

Bij Koopmans Bouwgroep werk ik acht maanden mee op de afdeling communicatie. Hier ben ik gestart met de interne en externe digitale communicatie. Ik ben bezig met het bijhouden van social media, Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube en ontwikkel hier een strategie voor. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van de website en kijk naar optimalisatiemogelijkheden via Google Analytics en SEO. Andere werkzaamheden zijn het bijhouden van het intranet, digitale uitnodigingen maken en versturen en het opzetten van een nieuwsbrief. Het is erg interessant om te zien hoe de externe communicatie invloed heeft op bijvoorbeeld het aantal webpaginabezoeken. Een erg leuke uitdaging en ik zal me dus zeker niet vervelen in mijn tijd bij Koopmans.

Ik voel me erg op mijn plek hier bij Koopmans en ben ook erg blij dat ik deze kans heb gekregen. Er zitten veel creatieve aspecten aan het werk en ik heb veel eigen inbreng. Naast het maken van posters, flyers en uitnodigingen, organiseer ik ook diverse evenementen. Hierover heb ik veel geleerd tijdens mijn studie Facility Management en tijdens mijn stages bij een evenementenbureau in maatschappelijk vastgoed. Maar ook mijn Mbo-opleiding fotografie komt weer goed van pas. Ik vind het erg leuk om al deze kwaliteiten van mijzelf te kunnen combineren in mijn werk.

Na mijn opdracht bij Koopmans zal ik nog twee andere opdrachten gaan doen. Wat deze opdrachten gaan worden weet ik nog niet, maar dankzij deze ervaringen weet ik wel dat het voor mij belangrijk is om creatief bezig te zijn en een veelzijdige opdracht te hebben. Met dit Fast Forward-traject kan ik een groot netwerk opbouwen, veel ervaring opdoen en volg ik elke vrijdagmiddag een interessante training op het gebied van zelfleiderschap.