Trainees in beeld

Joy Volkerink (Trainee 2016)

17.03.2017

Afgestudeerd? En nu? Dat is de vraag die veel van de Fast Forward trainees hebben na het behalen van hun diploma. En ik was er daar één van. Tijdens mijn afstudeerperiode was ik er al mee bezig. Wil ik verder studeren of aan het werk gaan? Een lastige keuze.

Vaak zeggen mensen: “ga verder studeren als je dat graag wil, nu zit je er nog helemaal in”. Dat maakte het voor mij extra lastig. Na het afronden van de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek wist ik dat ik graag nog door wilde studeren, maar de grote vraag was: wat ga ik dan studeren?

Fast Forward is de perfecte tussenweg voor mij, zo kan ik mij oriënteren op een eventuele vervolgstudie én tegelijkertijd werkervaring opdoen! Ideaal hieraan is dat je deze werkervaring op kan doen in verschillende vakgebieden. Daarnaast dragen de veelzijdige trainingen eraan bij, dat ik mij optimaal kan ontwikkelen als professional.

De opleiding die ik heb gevolgd aan het Saxion in Deventer, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, is een vrij specifieke opleiding. Eentje die op mijn interesses in de biologie en scheikunde aansluit, maar ik wil meer dan dat.

Momenteel ben ik ruim vijf maanden werkzaam bij Smallsteps. Ik leer hier om verder te kijken dan dat waarvoor ik ben opgeleid. Smallsteps is een kinderdopvangorganisatie met kinderdagverblijven verdeeld over 250 locaties in Nederland. Binnen de afdeling Facilities ben ik aangesteld als projectmedewerker Facilitair Servicebureau. Ik werk mee aan zeer diverse projecten, zowel in teamverband als individueel.

Ik heb de afronding van het ‘bedden- en boxenproject’ mogen verzorgen. Daarnaast ben ik bezig om het tuinonderhoud van alle kinderopvanglocaties opnieuw in te richten. Dit zijn twee hele verschillende projecten, waarin voor mij alles nieuw is. Het fijne aan Smallsteps is dat ik vrij word gelaten in deze projecten en zelf mijn kennis kan ontwikkelen. Zij geven mij het vertrouwen om het project in goede banen te leiden. 

Al snel kwam ik erachter dat ik graag meer wilde zien van de organisatie dan alleen het Facilitair Servicebureau. Gelukkig kon Smallsteps mij die kans bieden. Daarom ben ik naast de genoemde projecten nu ook bezig met het verbeteren van een proces, waarbij iedere afdeling van Smallsteps betrokken is. Een echte uitdaging voor mij om te laten zien wat ik in huis heb.

Met veel plezier ben ik werkzaam bij Smallsteps, maar ik merk dat dit niet de organisatie is waarin ik mij verder wil en kan ontwikkelen. Voor mijn volgende opdracht zou ik graag weer richting de gezondheidszorg gaan of een andere organisatie die daar raakvlakken mee heeft. Ik merk dat het echt mijn passie is om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van mens, dier of plant.

Mocht je meer over mij willen weten, lees dan mijn testimonial of neem contact met mij op!

j.volkerink@saxion.nl

0646292429