Apeldoorn studentenstad

Wie voor de opleiding Hotel Managent of Security Management kiest, studeert in Apeldoorn.

Wie aan Apeldoorn denkt, denkt aan groen. En dat is terecht, want op bijna elke straathoek vind je wel een park of bos. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat Apeldoorn met zo'n 150.000 inwoners tot de top-10 van grootste steden van Nederland behoort? De stad aan de Veluwe is booming en investeert flink in cultuur, onderwijs, sport en recreatie. En dat merk je, want in Apeldoorn is altijd wel wat te doen. Zo kun je in de gezellige binnenstad lekker shoppen en uitgaan.

Neem bijvoorbeeld het Caterplein, daar vind je de leukste caf├ęs en de hipste eettenten. 's Zomers treden op en rond het plein allerlei bekende artiesten op. Als je van kunst en cultuur houdt dan kun je je hart ophalen in het CODA Museum of het Huis voor Schoone Kunsten. En de schouwburg Orpheus biedt jaarlijks een zeer uitgebreid programma aan theatervoorstellingen.

Wie van sport houdt kan terecht bij Omnisport Apeldoorn, dat bestaat uit een atletiek- en wielerhal, een topsporthal en andere sportvoorzieningen. Omnisport Apeldoorn is de enige accommodatie in Nederland die voldoet aan de eisen voor internationale wedstrijden indooratletiek en baanwielrennen.

Afbeelding Apeldoorn studentenstad
Apeldoorn Studentenstad