Agenda

Science Café Deventer: Blik van boven - Nederland in de ruimte

14.02.2018  | 19.30 uur  | Burgerweeshuis in Deventer (grote zaal)

Het Science Café is tien jaar bestaan en daarom organiseren zij op 14 februari een lezing door Huub Eggen over het thema 'Blik van boven - Nederland in de ruimte'. De lezing wordt georganiseerd bij het Burgerweeshuis in Deventer en de toegang is gratis.

science cafe deventer

Al decennia lang draagt ons land zijn steentje bij aan onderzoek in en over de ruimte. Zo zijn bijvoorbeeld de Kuipergordel en de Oortwolk genoemd naar Nederlandse astronomen, rond het midden van de vorige eeuw. Maar ook nu speelt Nederland nog steeds een belangrijke rol in het moderne ruimteonderzoek. Voor het tienjarig bestaan van het Science Café komt onze eigen Huub Eggen 14 februari vertellen hoe Nederland zijn plaats in de ruimte veroverde - van de eerste raketlanceringen in Suriname in de jaren 60 tot het afgelopen najaar gelanceerde instrument TROPOMI, het meest geavanceerde apparaat ooit om vervuiling van de dampkring te meten, en een instrument voor radiosterrenkunde dat eind van het jaar gelanceerd wordt als onderdeel van een  Chinese ruimtesonde die op de achterkant van de Maan moet landen.

Locatie: in de Grote Zaal van het Burgerweeshuis
Tijd & programma: de zaal gaat open om 19.30 uur, met live muziek van Loriën. De lezing begint om 20.00 uur. Vanaf 21.15 uur discussie met de zaal onder leiding van James van Lidth de Jeude. 
Toegang: gratis

Saxion is sponsor van de Science Cafés in Deventer en Enschede.