Science Café Deventer: Geschiedenis van het Noordpoolgebied

13.09.2017  | 20:00 uur  | Grote Zaal Het Burgerweeshuis (Bagijnenstraat 9, Deventer)

Door de opwarming van de aarde is het Noordpoolgebied sterk aan het veranderen. Over de biologische, economische en politieke gevolgen daarvan komt poolonderzoeker Louwrens Hacquebord van de Rijksuniversiteit Groningen op woensdag 13 september praten in Science Café Deventer.

Science Café Deventer Noordpoolgebied

Het beschermen van flora en fauna in het Noordpoolgebied en het winnen van olie en gas in diezelfde Arctische omgeving staan op gespannen voet met elkaar. Tel daarbij op de steeds sneller voortschrijdende klimaatverandering, de door economische motieven gedreven ontkenning daarvan, het gebruik van het gebied als woon- en leefomgeving, en je hebt de ingrediënten voor een niet al te optimistisch verhaal over een gebied dat voor de meesten van ons nog altijd in nevelen gehuld is.

Prof.dr. Louwrens Hacquebord, emeritus hoogleraar Arctische en Antarctische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, werkt al vijfendertig jaar in het gebied en heeft er deelgenomen aan diverse expedities. Zijn bevindingen legde hij vast in het boek Wildernis, Woongebied en Wingewest, dat in 2015 werd genomineerd voor de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek. Voor het Science Café Deventer doet Hacquebord de ingewikkelde geschiedenis van het Noordpoolgebied uit de doeken. Over walvisvaart, winstbejag en wetenschap. Meer weten? Kom dan op 13 september naar het Burgerweeshuis.

Wanneer? Woensdag 13 september 2017
Hoe laat?
20:00 uur (zaal open 19:30)
Waar? Grote Zaal van Het Burgerweeshuis (Bagijnenstraat 9, Deventer)

Toegang is gratis.

Saxion is sponsor van de Science Cafés in Deventer en Enschede.

>> Lees meer op de website van Science Café Deventer