Agenda

Science Café Enschede: In de wolken

14.12.2017  | 20.00 - 22.00 uur  | Theaterzaal van Concordia | Oude Markt 15, Enschede

Gaat het vriezen of gaat het dooien? Donderdag 14 december gaat professor Pier Siebesma het bij het Science Café hebben over het weer: wat is een cirrus en een cumulus?

Aankondiging science centre wolken

Wolkenlatijn is al 200 jaar oud, maar klassieke namen als cirrus(veerwolk) en cumulus (stapelwolk) worden nog steeds gebezigd. Tegenwoordig gebruiken meteorologen ook toevoegingen als homogenitus, bijvoorbeeld wanneer een vliegtuig een condensspoor maakt. Dit Science Café staat niet alleen stil bij diverse wolkensoorten, maar laat ook zien dat ze niet zomaar uit de lucht komen vallen. Hoe vormt zich een wolk uit heldere lucht? Welke dynamiek gaat er schuil in een pittige onweersbui? En wat gebeurt er eigenlijk met de wolken wanneer de aarde opwarmt?

Om vast in de wolken te geraken: www.wmocloudatlas.org

Talkshow host: prof.dr.ing. Dave Blank, Chief Scientific Ambassador UT

SPREKERS
Prof.dr. Pier Siebesma is hoogleraar atmosfeerfysica (TU Delft) en verbonden aan het KNMI. Hij toont prachtige time-lapsefilmpjes van wolkenvorming.
Side-kick prof.dr. Gerard van der Steenhoven, hoofddirecteur KNMI

DATUM EN LOCATIE
Datum: donderdag 14 december 2017
Tijd: 20:00-22:00
Locatie: Theaterzaal van Concordia (Oude Markt 15, Enschede)
Toegang: Gratis. Toegangskaarten worden bij de deur uitgedeeld. Kom dus op tijd als je zeker wilt zijn van een zitplaats. De zaal gaat een half uur van tevoren open.

Saxion is sponsor van de Science Cafés in Deventer en Enschede.