Archeologie deze week in de spotlights

21.04.2017

De opleiding Archeologie scoorde deze week in landelijke en regionale media! Het VOC-wrak De Rooswijk wordt deze zomer opgegraven en onderzocht. Archeologie-studenten van onder meer Saxion werken mee om de inhoud van het 300 jaar geleden gezonken schip te onderzoeken.

NOS-site: Archeologie deze week in de spotlights

Het wrak ligt voor de Britse kust en wordt deze zomer gelicht, zo besloot het kabinet deze week.

In Trouw kwam Saxionstudent Merijn Gombert aan het woord:

Ook Merijn Gombert (28), student archeologie aan Saxion in Deventer, mag waarschijnlijk mee naar Engeland. Hij heeft ervaring met duiken en archeologie, maar opgravingen onder water heeft hij nog nooit gedaan. “Het zou een heel leerzame ervaring zijn. Ook spannend: ik ben gewend om in tweetallen te duiken. Hier duik je in principe alleen en zo diep onder water heb je weinig overzicht.”

>> Archeologie bij Saxion in Deventer