Nieuwsberichten

Saxion live ON AIR – tune in voor een nationale radio-uitzending vanuit Enschede

06.09.2017

Op donderdag 7 september is BNR Nieuwsradio te gast bij Saxion. BNR verzorgt van 10.00 tot 12.00 uur de live-uitzending van het ondernemersprogramma Zakendoen vanuit de centrale hal van Saxion Enschede.

Saxion ON AIR

Onze bestuursvoorzitter Wim Boomkamp schuift samen met Lieven Maas (100% FAT) aan om te praten over Saxion & ondernemerschap. Lieven heeft bij Saxion studeren en ondernemen met veel succes gecombineerd.

De aanleiding voor het bezoek van BNR aan Saxion is de opening van een nieuwe Saxion-locatie op het Ariënsplein. Het voormalig ziekenhuis wordt getransformeerd tot een inspirerende plek om te werken. Saxion is de eerste nieuwe bewoner en creëert een plek waar startups en multidisciplinaire projecten samenkomen. Ook het applicatielab voor thermoplastische composieten wordt op deze nieuwe locatie gehuisvest.

's Middags vindt de openingshandeling plaats door Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede. Hij zal daarbij de nieuwe naam van deze locatie bekend maken. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden zal als speciale vertegenwoordiger van Startup Delta tijdens de Opening van het Hogeschooljaar later op de middag ook de officiële opening van de incubator voor zijn rekening nemen. Dit is natuurlijk geen toeval, want dit jaar staat het thema ‘Ondernemen met kennis’ centraal.

De opening van de nieuwe incubator is tevens het startschot voor de Topondernemersregeling van het Saxion Centrum van Ondernemerschap. Dit is een regeling om studenten die hun studie met ondernemen willen combineren te ondersteunen.

--> Luister de uitzending 'Zakendoen' terug

Leuk detail: tijdens de uitzending op BNR Nieuwsradio wordt een speciale Saxion-commercial uitgezonden om bedrijven te triggeren om onze studenten in te schakelen voor het bedenken van oplossingen op allerlei gebieden. Het doel: zorgen dat bedrijven klaar zijn voor een wereld die steeds slimmer wordt. Get ready for a smart world!