Scholieren warm gemaakt voor techniek tijdens Hannover Messe Challenge

20.04.2017

150 leerlingen uit Overijssel bezoeken maandag 24 april de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. De leerlingen vormen teams, die allemaal een opdracht hebben meegekregen van een bedrijf of organisatie uit Oost-Nederland.

Hannover Messe

De scholieren gaan naar Hannover om kennis te maken met de internationale wereld van techniek en om inspiratie op te doen voor de uitwerking van hun opdracht. De organisatoren van de Challenge en de deelnemende bedrijven en organisaties willen de interesse van leerlingen aanwakkeren voor een technische opleiding en – na afronding daarvan – een baan in de techniek. Zowel nu als in de toekomst is er groeiende vraag naar hoog opgeleide technici in Oost-Nederland.

De bedrijven en organisaties die meedoen zijn: Waterschap Drents Overijsselse Delta, Waterschap Vechtstromen, aannemersbedrijf Haafkes Veldwachter, Robertpack Industrial & Packaging Equipment, Roesingh Research & Development, PHB Deventer, Van Lente systeemintegratie en Van Wijnen Bouw.

Na het succes van vorig jaar wordt de Hannover Messe Challenge dit jaar opnieuw georganiseerd. In de Challenge werken Universiteit Twente, Saxion, Windesheim, Techniekpact Twente, TechYourFuture en Platform Techniek Deventer samen.

Meer informatie: bekijk de site van de Hannover Messe Challenge 2017.
Twitter: #NLHannoverMesse

>> Lees het volledige persbericht