Nieuwsberichten

Serious gaming: aandacht voor risico's aan spoor

11.09.2017

Studente Nathalie Kerbel (Integrale Veiligheidskunde) creëerde in samenwerking met Veiligheidsregio Twente een online game. Met de game wil de Veiligheidsregio inwoners informeren wat ze kunnen doen als het mis gaat op het spoor.

Serious gaming: aandacht voor risico's aan spoor

Weet jij wat je moet doen als er een trein in brand vliegt of zelfs explodeert? Om de zelfredzaamheid van inwoners te vergroten stortte Nathalie zich voor haar afstuderen op het testen en ontwikkelen van een online game voor het publiek.

Hoe spoort het

De game hoort bij de campagne van Veiligheidsregio Twente die vandaag van start gaat. Met de campagne genaamd 'Hoe spoort het', wil men inwoners van Twente informeren over (het herkennen van) risico’s. Door handelingsperspectieven te bieden, proberen ze de zelfredzaamheid van het publiek te vergroten. De spil van de campagne is een online game, waarbij de speler drie scenario's voorgeschoteld krijgt en enkele vragen moet beantwoorden. Naast de game is er een informatiekaart waar overzichtelijk op staat weergegeven wat er kan gebeuren bij het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor, hoe je dit kunt herkennen en wat je dan het beste kunt doen. De Veiligheidsregio organiseert enkele bijeenkomsten in Twente, waar het publiek meer te weten komt over het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor.