Solar Team Twente als vijfde over de finish

12.10.2017

Na vijf dagen racen door de outback van Australië kwam Solar Team Twente vandaag als vijfde over de finish.

Solar Team Twente als vijfde over de finish

Het was een zeer turbulente race voor Twente. Na verschillende posities in de top van het klassement reed het team vandaag een race tegen de klok. Het team is trots op de spectaculaire race van de afgelopen dagen.

“RED Shift heeft haar naam waargemaakt en heeft voor heel wat verschuivingen in het klassement gezorgd. Vanaf dag één zijn wij begonnen met een inhaalslag. De eerste dag hebben we zestien teams kunnen inhalen. Daarna ontstond er een spannende strijd in de top 5”, vertelt teamleider Olivier Berghuis. “Ik ben trots op het team: we zijn helaas niet als wereldkampioen over de finish gekomen, maar we hebben wel laten zien dat we tot de top van de wereld behoren. Uiteraard feliciteren we Delft met hun prachtige overwinning.”

Grenzen

Het was vandaag dé allesbepalende dag voor het Twentse studententeam. “Vanaf de op-één-na-laatste stop moesten we nog vier teams inhalen. We hebben toen echt de grenzen van RED Shift opgezocht. Het was prachtig om te zien hoe de teamspirit nog één keer naar boven kwam bij alle teamleden”, aldus Berghuis. “En we kwamen net voor het einde van de dag over de finish: Vier minuten voor het einde van de racedag.”

18 minuten

De Bridgestone World Solar Challenge verliep voor Solar Team Twente niet zonder tegenslagen. Zo kreeg het team op de laatste dag een half uur tijdstraf. Ondanks deze straf was het verschil met de nummer drie minder dan 18 minuten.

Trots

Het team is trots op haar prestatie. “We hebben tegenslagen gehad en zijn trots op onze prestaties. Als twintigste gestart en als vijfde geëindigd. We hebben ruim 25 teams achter ons gelaten. Dit bewijst dat we een fantastische zonneauto hebben gebouwd. We hebben de grenzen van de techniek en het team opgezocht,” vertelt de teamleider.