Nieuwsberichten

Speeddaten voor een stageplek tijdens netwerkmiddag Sociaal Juridische Dienstverlening

09.02.2018

Het is weliswaar nog geen Valentijnsdag, maar toch stond Saxion deze week al even in het teken van daten...

Niet zomaar daten natuurlijk, maar studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) konden speeddaten met stagebedrijven. Tevens was er een stagemarkt. Dit alles met als doel: de juiste match vinden tussen student en bedrijf voor een mooie stageperiode. 

Ruim 30 verschillende organisaties waren samen met hun huidige stagiairs aanwezig op de stagemarkt en 24 professionals uit het werkveld namen plaats achter statafels om te speeddaten de tweedejaars studenten die staan te trappelen om op stage te gaan. Niet alleen de studenten, maar ook de bedrijven waren erg enthousiast over dit concept. Een tevreden medewerker van een organisatie tegen zijn collega: “Ik heb wel zes geïnteresseerden voor een stageplaats bij onze organisatie!” Gevolgd door een flinke high-five!

Het vervolg van de dag…

Na de stagemarkt en speeddate ging het programma over in het hoofdprogramma, waar zo'n 200 betrokken relaties uit het werkveld, studenten en docenten aan deelnamen. Het  thema van de middag was "Van denkkracht naar doekracht". Edwin van Staveren (Manager Beleid Gemeente Deventer - bestuurslid bij Divosa - lid van de beroepenveldcommissie) opende de middag met een inleiding op het thema, met pakkende plaatjes van Mindf*ck, Einstein en Steve Jobs.

Paneldiscussie ‘zelfredzaamheid van de burger’

Mariëlle van der Leur, raadsgriffier van de gemeente Bronckhorst, ging vervolgens de discussie aan met panelleden Gert Jan van Noort (wethouder gemeente Harderwijk) Annelies Bakelaar (directeur Welzijn Midden-Drenthe) Heleen Rijnkels (onderzoeker BMC) en Herman Holtmaat (Burgerintiatieven Luttenberg). Waar hangt de zelfredzaamheid van burgers vanaf? En kunnen burgers alles zelf? Wat is zelfredzaamheid eigenlijk en hoe kan en moet de overheid daarmee omgaan?

Het was een dag die in het teken stond van energie, netwerken, verbinden én een mooie inhoudelijke discussie.

Foto's

Foto's staan op Flickr en op Facebook. 

Bekijk ook de video van de Instagram takeover