Nieuwsberichten

Nieuwe deeltijdstudenten in beweging bij start studiejaar Saxion Parttime School

07.09.2017

Ruim 600 deeltijdstudenten zijn deze week gestart met een deeltijdopleiding of losse module(n). Bij de introductie stond bewegen centraal.

Deeltijdstudenten bij start studiejaar Saxion Parttime School

De studenten werden in beweging gezet om medestudenten te ontmoeten en daarmee een vliegende start te maken.

Studeren anno 2017 is leren van en met elkaar, zeker voor wie in deeltijd studeert. Studeren is wat dat betreft net als werken: alleen samen boek je resultaat. Ook vormen de studenten straks samen een netwerk in de regio van mensen die zich (verder)  ontwikkelen en die elkaar ook in de toekomst weten te vinden, voor de studie of in hun werk. Gastspreker in Enschede was Ad Heessels van Werkistheater en in Deventer zorgde zijn collega Michiel Rampaart voor de actie.

Opleidingen Zorg & Welzijn populair

Steeds meer professionals onderkennen het belang van jezelf ontwikkelen en eigen verantwoordelijkheid nemen voor een volgende carrièrestap. Bovendien vraagt de arbeidsmarkt om flexibele medewerkers die zich blijven ontwikkelen tijdens hun carrière en blijven werken aan kennis en vaardigheden, ook vakoverstijgend en multidisciplinair. Dat merken we bijvoorbeeld goed in de sector Zorg en Welzijn. De opleiding tot verpleegkundige (hbo-V) , Social Work en Toegepaste Psychologie kennen een flink stijgende belangstelling met in totaal 250 aanmeldingen. De sector Economie telt 270 studenten en de sector Techniek 60 studenten.

Ook in deeltijd studeren?

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw deeltijdstudie of bijscholingscursus? Bekijk dan het aanbod op de website van de Saxion Parttime School.