Nieuwsberichten

Saxion-team genomineerd voor Young Professional Award

14.11.2017

Donderdag 30 november wordt een spannende dag voor een team studenten dat is genomineerd voor de Young Professional Award van de branchevereniging Aandrijven en Automatiseren.

Ge3D-printe brace

Die dag maakt de de FEDA (De Federatie Aandrijftechniek) tijdens de Dutch Fluid Power Conference bekend wie de Young Professional Award wint. Het Saxion-team, is één van de twee genomineerde teams.

Rutger Hofman, Jord Snijders (Werktuigbouwkunde), Lucas Bollen (Mechatronica) en Nathan Dolan (Industrial Design University of Limmerick) hebben samen in opdracht van het lectoraat Lichtgewicht Construeren zogenaamde ‘proof of concept’ontwikkeld voor het 3D-printen van een ‘slimme broek’. Deze ‘slimme broek’ is een innovatief product die mensen met een mobiliteitsbeperking ondersteunt bij het lopen. Het Saxion-team heeft voor zijn inzending de opstelling voor het 3D-printen van de mal gemaakt en een speciale aanpassing gemaakt voor de printkop voor vezelversterkte kunststoffen. Of de Saxion-studenten de Award winnen moet dus afgewacht worden. Duidelijk is in ieder geval dat het proof of concept is gelukt. Saxion gaat het concept nu verder uitwerken en meer automatiseren.

Over de Young Professional Award

De YPA is de prijs vanuit FEDA waarbij studententeams van het derde jaar hbo Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project c.q. opdracht landelijk strijden om de titel van young professional. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.

Lees meer over de ‘slimme broek’ die Saxion ontwikkelt op Sax.nu >>

Lees meer over de Young Professional Award op de website van de Federatie Aandrijftechniek >>