Cyber Security

CodeM.1135
PeriodeKwartiel 1-2
VormVoltijd
LeslocatieApeldoorn
TaalNederlands
Max deelnemers24
ContactEleftheria Makri | e.makri@saxion.nl | +316 2018 4011
Type minorB: Toegankelijk voor enkele hbo-opleidingen
UitsluitingenHBO-ICT

Cyber security staat hoog op de nationale en internationale agenda bij regeringen en bedrijfsleven. Bovendien is het een van de grootste bedreigingen voor de vitale infrastructuur van onze samenleving. 

Deze minor vormt een verdieping binnen het vakgebied van Security Management.

 

 

Ben je geïnteresseerd in IT-security als onderdeel van het bedrijfsbeleid? Dan is deze minor interessant voor jou.

Je verdiept je kennis op het gebied van Security Management. Daarbij kom je in aanraking met cyberrisico’s als hacking en digitale opsporing. Je krijgt inzicht in de maatregelen die je daartegen kunt nemen. 

Als security manager ben jij strategisch gesprekspartner van directie en management. Daarover moet je beschikken over professionele analyse- en adviesvaardigheden. Het strategische werkniveau vereist een brede kijk op organisatorische processen en ICT-vraagstukken. Je verdiept daarom je kennis over IT-infrastructuur. 

Lokale dreigingen en nationale bedreigingen hebben hun impact op ICT-systemen. We staan stil bij de crisisprocessen die je als security manager moet kunnen begeleiden. Met scenario-denken kun je straks de juiste afwegingen maken.

De minor duurt 20 weken (2 kwartielen) en bestaat uit in totaal 6 modules. 

In kwartiel 1 volg je 2 cognitieve modules (totaal 6 ec’s) en 2 vaardigheidsmodules (totaal 9 ec’s). In kwartiel 2 volg je 2 vaardigheidsmodules (totaal 15 ec’s).

We toetsen je kennis en vaardigheden schriftelijk voor de cognitieve modules. Voor de vaardigheidsmodules lever je een product op.


Contact
Eleftheria Makri
e.makri@saxion.nl
+316 2018 4011