Makelaardij

CodeM.1133
PeriodeKwartiel 3-4, Kwartiel 1-2
VormVoltijd
LeslocatieEnschede
TaalNederlands
Max deelnemers32
ContactIlse Steggink |  i.e.steggink@saxion.nl | 06 - 5109 3606
Type minorB: Toegankelijk voor enkele hbo-opleidingen (economische, juridische of bouwkundige opleiding)
UitsluitingenVastgoed en Makelaardij
URL kiesopmaat.nlKies op Maat

MakelaardijMet deze theoretische minor bereid je je voor op de arbeidsmarkt van vastgoedkundigen. Je krijgt relevante basiskennis aangereikt op juridisch, bouwkundig en financieel/economisch gebied.

Wil je later het landelijk makelaarsexamen afleggen, dan kun je je op deze manier goed voorbereiden.

MakelaardijAls student met een economische, juridische of bouwkundige opleiding past deze minor prima in je profiel. Om deze minor te kunnen volgen heb je de propedeuse afgerond.

Er zijn 32 plaatsen beschikbaar (18 voor Saxion-studenten en 14 voor niet Saxion-studenten). We hanteren een wachtlijst voor het geval er plekken vrijkomen. Meld je hiervoor bij de minorcoördinator.

 

 

MakelaardijJe ontwikkelt competenties om aan de slag te gaan als makelaar, bij een adviesbureau, ontwikkelaar, corporatie, gemeente of andere (groot)vastgoedbezitter. De inhoudelijke onderdelen lopen parallel aan de examenvakken van het landelijke makelaarsexamen.

 

 

MakelaardijJe volgt met de vakken Bouwkunde, Juridische aspecten 1 (privaatrecht), Juridische aspecten 2 (publiekrecht), Vastgoedeconomie (economie, marketing en consumentengedrag), Fiscaliteit & Taxatie en Financiën. Daarbij volg je colleges door vakdocenten. Verder ben je intensief met zelfstudie bezig.

 

 

MakelaardijElk kwartiel leg je een toets af over drie a vier modules. De toetsing zal plaatsvinden aan de hand van meerkeuze en/of open vragen (zie hiervoor de betreffende leereenheid).

 

 


Contact
Ilse Steggink
i.e.steggink@saxion.nl
06 – 510 936 06