Fit @ Work

CodeM.1100
PeriodeKwartiel 3-4, Kwartiel 1-2
VormVoltijd
LeslocatieEnschede
TaalNederlands
Max deelnemers30
ContactSuzan van der Meer | s.vandermeer@saxion.nl | 06 - 1237 5847
Type minorB: Toegankelijk voor enkele hbo-opleidingen (Gemotiveerde studenten van alle opleidingen, zie 'Doelgroep')
URL kiesopmaat.nlKies op Maat

Arbeid en GezondheidAan de ideale baan stellen we tegenwoordig hoge eisen: naast een goed salaris moet deze voldoening geven en fysiek en mentaal goed vol te houden zijn. Iedereen zal immers langer moeten doorwerken omdat de AOW-leeftijd steeds hoger wordt. De betekenis van werk en het belang van gezondheid neemt dus toe. Er zijn dan ook deskundige adviseurs nodig, met kennis van zowel gezondheid als werk, die op creatieve wijze oplossingen kunnen bedenken.

Bijvoorbeeld: het werk in de zorg is zwaar, hoe kunnen we het werkvermogen van medewerkers op peil houden? Helpen naast uitdagende functies ook fitnessfaciliteiten en een saladebuffet werkgevers om jonge talenten te boeien en te binden? Welke technische hulpmiddelen stellen mensen met beperkingen in staat om hun sterke kanten in te zetten voor hun werk? Talloze uitdagingen die vragen om slimme analyses, creatieve interventies en effectieve adviesvaardigheden. Dat komt allemaal in deze minor aan bod. 

Uitstroomprofielen van deze minor zijn: Preventie-adviseur en Vitaliteitscoach. Na het behalen van alle modules van deze minor heb je recht op het certificaat ‘Preventiemedewerker’.

De minor is multidisciplinair en sluit goed aan op opleidingen in de domeinen Zorg & Welzijn en Management & Organisatie. Gemotiveerde studenten met een andere opleiding zijn, na een gesprek met de minorcontactpersoon, ook welkom.

Als vitaliteitscoach of preventie-adviseur ga je werkende mensen en organisaties helpen om duurzaam gezond te werken. Werkvermogen bevorderen, stress managen, dynamische werkplekken creëren, revalideren en re-integreren na rugklachten of burn-out: de uitdagingen zijn zeer gevarieerd. 

In deze minor leer je slimme analyses uit te voeren, creatieve interventies in te zetten en effectieve adviesvaardigheden te ontwikkelen aan de hand van praktijkgerichte opdrachten. Je maakt kennis met moderne middelen en werkwijzen, zoals design thinking, serious games en technologische tools (zoals Apps en biofeedback) , zodat je kennis en skills up-to-date zijn.

 

De minor bestaat uit 6 modulen (1-3 in het eerste kwartiel en 4-6 in het tweede kwartiel):

  1. Aan het werk met Positieve Gezondheid
  2. Gezond en Vitaal Werken
  3. Werkvermogen en Zelfmanagement
  4. Advisering en Coaching
  5. FIT @ Work Game
  6. Positieve Gezondheid in de Praktijk

Activiteiten die in de minor aan bod komen zijn: multidisciplinaire projectopdrachten, GameLab, training adviesvaardigheden. Na het behalen van alle modules van deze minor heb je recht op het certificaat ‘Preventiemedewerker’.

Ieder van de zes modulen wordt met één toetsopdracht afgesloten; ook in groepsopdrachten wordt de student op zijn individuele bijdrage beoordeeld. Voorbeelden: infographic maken, interactieve poster, presentatie.


Contact
Suzan van der Meer
s.vandermeer@saxion.nl
06 - 1237 5847