Revalidatie

CodeM.1094
PeriodeKwartiel 1-2
VormVoltijd
LeslocatieEnschede
TaalNederlands
Max deelnemers30
ContactLouis Hollander en Sylvia Galgenbeld | l.f.h.hollander@saxion.nl / s.a.m.galgenbeld@saxion.nl | 06 - 1237 2035 / 06 - 1237 0753
Type minorB: Toegankelijk voor enkele hbo-opleidingen (HBO-opleidingen binnen de gezondheidszorg)
UitsluitingenOpleidingen buiten de gezondheidszorg
URL kiesopmaat.nlKies op Maat

Revalidatie bij patiënten met Chronische AandoeningenEen praktische minor over (interdisciplinaire) revalidatie bij diverse doelgroepen in verschillende modules; Hart-en vaatrevalidatie, Longrevalidatie, Orthopedische revalidatie, Neurorevalidatie, Interdisciplinaire revalidatie en Coaching.

In deze minor leer je klinisch redeneren bij revalidatie van patiënten in een multidisciplinaire setting. De basis voor het klinisch redeneren is steeds een ‘echte’ patiënt die je gezamenlijk (interdisciplinair) ziet in een externe clinic onder leiding van experts uit het werkveld en waarbij verschillende (medisch) specialisten paramedici en verpleegkundigen inzichten geven in de “State of the Art “ van verschillende interventies ( in relatie tot diagnostiek en/of behandeling).Ook is er aandacht voor technologie via het beweeglab en inspanningslab van Saxion AGZ.

Revalidatie bij patiënten met Chronische AandoeningenStudenten van (paramedische) opleidingen die een rol spelen in de revalidatie van orthopedische-, neurologische-  en hart-en longaandoeningen.

Denk hierbij aan: Fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, podotherapie, diëtetiek, verpleegkunde, verpleegkundig specialist, psychologie, vaktherapie en oefentherapie (Mensendieck-Cesar).

 

Revalidatie bij patiënten met Chronische AandoeningenAan de hand van ‘echte’ revalidatiepatiënten, die je onder andere ziet op externe clinics (op locatie) leer je patiënten in een revalidatiesetting onderzoeken en behandelen.

Je krijgt verdieping van experts in je eigen discipline maar leert ook het belang en de meerwaarde van andere disciplines in de revalidatiesetting.

 

De minor bevat 6 modules die elk 5 ECTs opleveren:

  1. Module Hart/Vaatrevalidatie: denk aan hartfalen, claudicatiopatienten, veneuze insufficiency;
  2. Module Longrevalidatie: naast longfysiologie en pathologie zie COPD en/of astmapatienten;
  3. Module Orthopedie: postoperatieve revalidatie, revalidatie bij reuma, artrose;
  4. Module Neurorevalidatie: revalidatie bij beroerte, parkinson, multiple sclerose;
  5. Module Coaching: hoe coach je, hoe communiceer je, met onder andere een leerlijn Motivational Interviewing;
  6. Module Interdisciplinair samenwerken: deze loopt parallel aan de inhoudelijke modules. Hierbij ga je vooral in op het multidisciplinair samenwerken aan de hand van de patiënt die gezamenlijk in de clinic hebt gezien.

 

Per module is er één afsluitende toets. Er wordt op verschillende manieren getoetst: 

  • kennistoets;
  • performancetoets;
  • casestudy;
  • reflectieverslag. 

80% van de toetsen is individueel, één module wordt in principe afgesloten met een groepsopdracht.Er


Contact
Louis Hollander
l.f.h.hollander@saxion.nl
06 - 123 720 35

Sylvia Galgenbeld
s.a.m.galgenbeld@saxion.nl
06 - 123 707 53