Inleiding Docent wiskunde voortgezet onderwijs

TaalNederlands
Max deelnemers5
ContactJan Speelpenning | j.speelpenning@saxion.nl | 088 - 019 5448
Type minorA: Toegankelijk voor elke hbo-opleiding
URL kiesopmaat.nlKies op Maat

Docent wiskundeVoor Pabo-studenten

Deze minor valt samen met het eerste semester van de verkorte tweedegraadslerarenopleiding. Je volgt de opleiding op één dag in de week. De nadruk in die opleiding ligt op wiskunde en wiskundedidactiek. Een stage van ca. 8 weken op een school voor voortgezet onderwijs maakt deel uit van deze minor. Je volgt daar alle wiskundelessen van enkele klassen. In overleg met de stagedocent begeleid je leerlingen en geef je ook enkele lessen.

Nadat je de Pabo hebt afgerond kun je aansluitend in anderhalf jaar je lesbevoegdheid halen.

Voor niet-Pabo studenten

Deze minor stelt je in de gelegenheid te onderzoeken of een baan als wiskundedocent voor jou interessant is. Een stage van ca. 8 weken op een school voor voortgezet onderwijs maakt deel uit van deze minor waarbij de nadruk ligt op observeren. In overleg met de stagedocent begeleid je leerlingen en geef je ook enkele lessen.

Om de verkorte lerarenopleiding te vervolgen is overigens wel een lesbevoegdheid (Pabo of anderszins) een voorwaarde.

Studenten Pabo en andere exacte studierichtingen die op Havo wiskunde B-niveau functioneren. Heb je geen wiskunde B gedaan dan kun je je niveau aantonen via een toelatingstoets.

Deze minor valt samen met de eerste twee kwartielen van de opleiding tot docent wiskunde tweedegraads. Je volgt 4 modules wiskunde en 2 modules wiskunde didactiek. Daarnaast doe je een stage op een VO-school naar keuze. De minor geeft een goed beeld of docent wiskunde een interessante baan voor je is.

De minor bestaat uit 6 modules, 4 wiskunde (analyse 1 en 2, ruimtemeetkunde, kansrekening) en 2 modules wiskundedidactiek (probleemoplossen en rekenen en rekendidactiek).

Met tentamens, werkstukken en presentaties toetsen we je kennis en vaardigheden.

Jan Speelpenning
j.speelpenning@saxion.nl