Study Abroad EIO

CodeM.844
PeriodeKwartiel 3-4, Kwartiel 1-2
VormVoltijd
LeslocatieEnschede, Deventer
TaalNederlands
Max deelnemers
ContactSander Kamphuis | s.a.a.kamphuis@saxion.nl  | 088 - 019 52 93
Type minorC: Toegankelijk voor één hbo-opleiding (Pabo)

Study abroadDe loopbaanminor “European and International Orientation” is gericht op verbreding van je horizon richting Europa en soms zelfs de wereld. Je gaat 30 ec’s behalen bij een partnerinstelling binnen Europa. Samen met Bureau Internationalisering verdiep je je in het aanbod van diverse universiteiten en maakt een keuze voor een programma . In een periode van 3 tot 5 maanden studeer je aan deze universiteit/ hogeschool.

Deze minor is alleen toegankelijk voor (Nederlandstalige) Pabo studenten die minimaal Engels op B2-niveau beheersen. De minor is (grotendeels) in het Engels.

Ben je internationaal georiënteerd en geïnteresseerd? Vind je het een uitdaging om in het Engels met studenten uit heel Europa te studeren en samen te werken? Dan is deze minor iets voor jou.

Je volgt diverse modules bij een universiteit of hogeschool in Europa en loopt stage in het primair onderwijs in het land van je verblijf. De kans is groot dat jij als leerkracht in de toekomst in een internationale omgeving zult werken. Globalisering, mondialisering en Europeanisering zijn ook in het primair onderwijs doorgedrongen. Daarnaast kan de kwaliteit van ons onderwijs ook verbeteren wanneer we over de grenzen gaan kijken hoe andere leerkrachten hun onderwijs geven. En omgekeerd kunnen anderen ook van ons leren. 

Deze uitwisseling tussen leerkrachten is ook mogelijk en wordt financieel ondersteund door de Nederlandse overheid en het Europees parlement. Bovendien is het gewoon `leerzaam en leuk' om te communiceren met leerkrachten en kinderen over de grens. Nog leuker wordt het wanneer je elkaar ook kan gaan opzoeken.

De opzet van de minor is afhankelijk van de plek waar je gaat studeren en stage lopen. De leslocatie varieert.

De wijze van toetsen is afhankelijk van de plek waar je gaat studeren en stage lopen.


Contact
Sander Kamphuis
s.a.a.kamphuis@saxion.nl
088 - 019 52 93