Startup Ondernemer

CodeM.1028
PeriodeKwartiel 3-4, Kwartiel 1-2
VormVoltijd,Deeltijd
LeslocatieEnschede, Deventer
TaalNederlands
Max deelnemers
ContactMartijn Derkzen | m.derkzen@saxion.nl | 06 - 2243 7640
Type minorA: Toegankelijk voor elke hbo-opleiding

Startup OndernemerBen je een ambitieuze student en bepaal je graag je eigen toekomst? Dan is deze minor wat voor jou! Ondernemerschap is een carrière optie die je in staat stelt om met een eigen product of dienst invloed te hebben op de samenleving en deze mooier en beter te maken. 

Met deze minor krijg je de unieke kans om een eigen idee voor een technologische innovatie, een plan voor een totaal nieuwe doelgroep of een nieuw businessmodel uit te werken en als startup in de praktijk te brengen. 

Het kan ook zijn dat je een ondernemend type bent, maar nog geen eigen plan hebt: in dat geval kun je leren ideeën te waarderen, kansen te zien en krijg je de mogelijkheid om met anderen deel te nemen aan een startup, om zo jouw ondernemerschap in de praktijk te brengen. 

De ambitie in deze minor reikt bovendien verder: waar mogelijk kun je jouw startup uitbouwen tot een volwaardige onderneming met een globale ambitie. Deze minor betekent een avontuur binnen je eigen opleiding, een kans die niet snel nog eens voorbijkomt! De minor is ook toegankelijk voor studenten die al een eigen bedrijf hebben en die dit bedrijf graag verder willen ontwikkelen en laten groeien. Na het volgen van deze minor kan het afstuderen in een eigen bedrijf een optie zijn.

Startup OndernemerDeze minor is bedoeld voor ondernemende types, die deel willen uitmaken van een startup en/of echt een eigen bedrijf willen starten. In deze minor is het belangrijk dat je initiatiefrijk bent en dat je wilt leren door te doen. 

Na het succesvol doorlopen van deze minor heb je een voorsprong als je wilt afstuderen in een eigen bedrijf. We bieden je veel vrijheid en zelfstandigheid en een inspirerende omgeving waarin je een eigen werkplek krijgt. Je werkt veel samen met ervaren ondernemers.

Je kunt deze minor volgen in Enschede of Deventer.

Kijk ook eens op facebook.com/saxioncvo en op instagram.com/saxioncvo.

Startup OndernemerIn deze minor gaat het om de ontwikkeling van een startup, waarbij de schaalbaarheid en haalbaarheid kritische succesfactoren zijn. Je leert hoe je een eigen bedrijf opzet door dit daadwerkelijk te doen. Bij het opzetten van een eigen onderneming komen allerlei vaardigheden aan bod, zoals initiatief nemen, samenwerken, mensen en middelen mobiliseren en omgaan met onzekerheden. 

De minor is ook toegankelijk voor studenten die al een eigen bedrijf hebben en die deze onderneming verder willen ontwikkelen en laten groeien. De minor wordt uitgevoerd door het Saxion Centrum voor Ondernemerschap (SCvO), in samenwerking met externe partners zoals NovelT. 

Het Centrum voor Ondernemerschap heeft veel expertise over ondernemerschap in huis en heeft bovendien een uitgebreid netwerk van jonge en ervaren ondernemers in diverse sectoren. Het onderwijs in deze minor wordt voortdurend vernieuwd en bijgesteld aan de hand van de nieuwste inzichten en aanpakken om snel bedrijven te laten starten en te laten groeien. 

Meer informatie vind je op: saxion.nl/centrumvoorondernemerschap/site/wat-doen-we/startup-center-nieuw.

Startup OndernemerIn 20 weken tijd doorloop je minimaal drie keer een iteratief proces volgens het concept design thinking (Empathize, Define, Ideate Protototype, Test, Implement). Deze stappen zijn bedoeld om je eigen onderneming op te zetten. Tijdens de minor doe je een aantal assessments waaraan ec’s zijn gekoppeld. 

Je bent daadwerkelijk actief met je eigen bedrijf en dat betekent dat je je eigen kantooruren kunt bepalen (tussen 08:00 en 20:00, de openingstijden van de incubator waarin je zult werken). Je maakt als startende ondernemer werkweken van ongeveer 40 uur, inclusief colleges, coachingsgesprekken et cetera.

Startup OndernemerDe minor is opgebouwd uit verschillende activiteiten, zoals gastlessen, coachgesprekken, workshops, netwerkbijeenkomsten en het Startup Café. Tijdens het volgen van deze minor heb je veel ruimte om extra-curriculaire activiteiten te volgen, zoals inspiratiesessies en lezingen, allemaal bedoeld om te kunnen excelleren met jouw eigen startup. 

Verder zul je er veel op uit moeten; je klanten zullen immers niet of niet allemaal te vinden zijn binnen de muren van Saxion. Je hebt veel vrijheid, maar er wordt wel van je verwacht dat je aanwezig bent bij de geplande coachingsgesprekken, werkcolleges en gastlessen en dat je regelmatig aanwezig bent bij de inloopgesprekken.

Startup OndernemerTijdens de minor wordt een aantal praktische assessments afgenomen die ondersteunend zijn aan de zoektocht naar jouw kansrijke businessmodel. 

Eindassessment
Jouw meest kansrijke businessmodel presenteer je aan interne en externe beoordelaars. Externe beoordelaars zijn (ex-)ondernemers, medewerkers van bedrijven, managers enzovoort. 

Het zijn professionals in het begeleiden van (startende) ondernemers en het bepalen van commerciële haalbaarheid van businessplannen. De interne beoordelaars bepalen het eindoordeel.

Mark Meenderink“Ik ben ingestapt met het idee om een eigen architectenbureau te beginnen. Uiteindelijk is dit concept doorontwikkeld naar een plantenbakkensysteem. Een solidair systeem waarbij planten zichzelf kunnen voorzien van water. 

De minor heeft mij geholpen om mijn idee om te vormen tot iets creatiefs en wat uniek is. Ook hielp de minor mij om klanten te vinden, hoe zo’n systeem gemaakt kan worden, informatie over de productiekosten en hoe investeren werkt.” - Mark Meenderink
 

 

Rutger van Rees en Roel Kolkhuis van Discovr.it

"De minor heeft ons goed geholpen om ons beginnende idee verder uit te werken. Zó goed dat we nu aan het afstuderen zijn binnen ons eigen bedrijf." - Rutger van Rees en Roel Kolkhuis van Discovr.it

 

 

 

 

 


Contact
Martijn Derkzen
m.derkzen@saxion.nl
06 - 2243 7640