Fiscaal adviseur

CodeM.891
PeriodeKwartiel 1-2
VormVoltijd
LeslocatieEnschede
TaalNederlands
Max deelnemers40
ContactBente Ensink | b.a.i.ensink@saxion.nl | 088 - 019 1101
Type minorB: Toegankelijk voor enkele hbo-opleidingen (Fiscaal Recht en Economie, Bedrijfseconomie)
URL kiesopmaat.nlKies op Maat

In deze minor focus je op de advisering van een ondernemer/onderneming tijdens de start-up fase van de onderneming, de groeifase en de krimp- en overdrachtsfase. 

De nadruk hierbij ligt op fiscaal, juridisch en economisch terrein.

 

 

 

 

Alleen als student van de opleidingen Fiscaal Recht en Economie en Bedrijfseconomie kun je deelnemen aan deze verdiepende minor. Ben je Bedrijfseconomie-student, hou er dan rekening mee dat je met zelfstudie de achterstand ten opzichte van studenten met een fiscale opleiding moet inhalen.

Neem als Bedrijfseconomie-student contact op met de aangegeven contactpersoon om e.e.a. kort te bespreken.

 

Het werk van de HBO-fiscalist is aan het verschuiven van werkzaamheden rond de belastingaangifte naar advisering op fiscaal, juridisch en economisch terrein. Deze minor bereidt je hier op voor. 

Samen met het werkveld hebben we gekeken naar de werkzaamheden die je in de praktijk voor klanten kunt verrichten, bijvoorbeeld in de start-up fase van hun bedrijf. De minor wordt zodanig opgezet dat je kennis kunt maken met een groot deel van de werkzaamheden en onderwerpen die relevant zijn.

 

Deze minor Fiscaal adviseur is ontwikkeld in samenspraak met de beroepspraktijk. De focus ligt op fiscale en juridische advisering. Van week tot week werk je aan concrete opdrachten die je met je duo-partner inlevert. 

Deze minor heeft een andere opzet dan gebruikelijk. Er worden geen colleges verzorgd, maar er zijn wekelijks wel diverse verplichte (coachings)bijeenkomsten.

 

Er zijn drie assessments waarin jij als deelnemer de rol van adviseur aanneemt. Daarnaast is er 1 opdracht om een adviesnota te schrijven. In totaal maak je dus vier toetsen.


Contact
Bente Ensink
b.a.i.ensink@saxion.nl
088 - 019 1101