Digital Marketing

CodeM.1014
PeriodeKwartiel 3-4, Kwartiel 1-2
VormVoltijd
LeslocatieEnschede, Deventer
TaalNederlands
Max deelnemers15
ContactAndreas van der Weijde / Paul Willems | p.a.vanderweijde@saxion.nl / p.h.j.g.willems@saxion.nl | 06 - 836 315 59 / 06 - 200 789 14
Type minorB: Toegankelijk voor enkele hbo-opleidingen (Voltijd studenten die het propedeutisch examen hebben behaald. )
URL kiesopmaat.nlKies op Maat

Digital MarketingTijdens deze minor staat de website of webshop als marketinginstrument centraal. Een digital strategy helpt je om meer rendement en een hogere positie bij zoekmachines te behalen. 

Ook het gebruiksvriendelijk maken van een website en het inzetten van online marketingmiddelen komen aan de orde. Met Wordpress en Magento maak je, samen met je team, de ideale partnerwebsite voor bol.com.

 

 

Digital MarketingDeze verbredende minor kun je volgen als voltijdstudent met een propedeutisch examen op zak. 

Je kunt deze minor zowel in Enschede als Deventer volgen. 

Vol is vol.

 

 

 

 

Strategisch voordeel halen uit een website, daar draait het om in deze minor. De mogelijkheden van digital marketing zijn omvangrijk. Van zoekmachinemarketing tot social media-marketing en van e-mailmarketing tot viral-marketing. Je leert over deze mogelijkheden en hoe je ze in praktijksituaties toepast. 

Als je in het bedrijfsleven verantwoordelijk bent voor het optimaal functioneren van de website of webshop, dan wordt van jou ook verwacht dat je de juiste onlinestrategie kunt bepalen. Internetbegrippen als zoekmachineoptimalisatie (seo), zoekmachine adverteren (sea), usability en big data (Google Analytics) komen aan bod. Ook leer je wat wettelijk is toegestaan bij het maken van webshops. Je doet onderzoek naar de betekenis en de rol van deze vormen van digital marketing. In een bedrijf kun je vervolgens zij aan zij samenwerken met technici die jouw strategie realiseren.

Naast kennis opdoen over internetmarketingtechnieken, ga je je vaardigheden toepassen in de praktijk. Je neemt in eerste instantie kennis in je op over het digitale landschap. Vervolgens stel je een internetstrategie op voor een eigen partnerwebsite van bol.com. Deze minor werkt samen met vooraanstaande bedrijven op het gebied van digital marketing uit Twente. Bij Limesquare en Adwise kun je kennis en ervaring opdoen. 

Met de modules Digital Knowledge, Digital Strategy, Digital Concept en Digital Marketing, leg je een stevige basis voor je kennis. Door excursies, presentaties en lezingen verdiep je je steeds verder in het onderwerp. Het bedenken, bouwen en vermarkten van een webshop/site is onderdeel van de minor. Met de inzet van de juiste strategie├źn leer je om een zo hoog mogelijke conversie voor je webshop te halen.

Je sluit elke module af met een verslag en een eindpresentatie voor de docenten en de specialisten uit het bedrijfsleven. Op basis van je prestaties stellen we vast of je de stof beheerst en de titel Junior Digital Marketeer mag dragen.


Contact
Andreas van der Weijde / Paul Willems
p.a.vanderweijde@saxion.nl / p.h.j.g.willems@saxion.nl
06 - 836 315 59 / 06 - 200 789 14