5 gezonde studentenmaaltijden in 10 minuten!
Misschien weet je het allang en anders kom je er snel genoeg achter: elke dag voor jezelf koken is best een irritant klusje. En wees eerlijk, die diepvries-pizza’s en dat pakje schrale noedels verliezen na 20 keer ook wel wat smaak. Daarbij is elke dag eten bestellen gewoon hartstikke duur en ook niet altijd even gezond. Maar wat dan? Wat dacht je van vijf vet lekkere, gezonde maaltijden die je in ongeveer 10 minuten bij elkaar gooit. Instant feasten, jammmm!
Nummer 1: Hartige pannenkoeken
Een pannenkoek is cheap en lekker. Skip de stroop en poedersuiker een keertje en maak ‘m hartig zodat je wat extra groenten binnenkrijgt! Hoe? Koop een pak pannenkoekenmix (waar je alleen water bij hoeft te doen), rasp een courgette door het beslag en bakken maar. Nu kun je helemaal losgaan met chille toppings: tomaatjes, rucola, feta, bosui, parmaham, paprika, komkommer en zelfs chilisaus. Oprollen en genieten!
Nummer 2: Couscous met kip, abrikozen & munt
Laat het tot je doordringen: couscous is dé life-hack als het op avondeten aankomt. Waarom? Je hoeft letterlijk alleen maar kokend water erover te gooien. Terwijl de couscous staat te wellen, bak je in een pan wat kipfilet, rode ui en rode paprika met harissa (pittige saus uit Tunesië, look it up!). Gooi last minute wat gedroogde abrikozen bij de saus en laat 1 minuut doorkoken. Wil je nou echt fancy doen, schep dan ook nog een lepel yoghurt op je bord en scheur wat blaadjes munt over het geheel. Keilekker! J
Nummer 3: Pasta met ricotta, erwten en pijnboompitten
Deze is echt easy-peazy. Kook je favoriete pasta en gooi ook twee handjes diepvrieserwten in het water. Giet het water af en roer wat ricotta, bosui en olijven in plakjes door de pasta en erwten. Maak het af met wat rucola en geroosterde pijnboompitten. Écht, zo simpel is het!
Nummer 4: Salade met zalm, avocado en amandelen
Nu de zomers zo bloedheet kunnen zijn, is het heel fijn om ook wat lichte maaltijden aan je repertoire toe te voegen. Oftewel: ga los met het maken van salades! De basisformule is heel makkelijk: een soort sla + een soort proteïne (kip, zalm, ei, tofu) + bijpassende groenten en kruiden + een dressing + eventueel een soort crunch (noten, pitten, zaden, croutons). Een lekker voorbeeld is gemengde sla met gerookte zalm, avocado, komkommer, peterselie, bosui en wat gezouten amandelen. Maak een snelle dressing door wat honing, mosterd, olijfolie en citroensap te mengen, en tadaaa!
Nummer 5: Gepimpte noedelsoep met gebakken ei en koriander
En tot slot: als je toch erg gek bent op die zakjes met instant noedels, pimp ze dan een beetje! Maak de noedels met wat extra water, zodat je de consistentie hebt van een soep. Dan is het tijd om je favoriete groenten toe te voegen, deze kun je eventueel even aanbakken in een koekenpan voordat je ze toevoegt. Denk aan champignons, paksoi, broccoli, taugé, paprika, kleine maiskolfjes, etc. Bak ook een ei en voeg alles toe aan de soep met wat verse koriander. Veeeel beter dan een sneu, kaal bakkie. Enjoy!