INTRO Student.jpeg
Studentenleven

6 tips om jouw INTRO te rocken

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

De introductieweken kunnen een spannende en vaak overweldigende tijd zijn als je een nieuwe student bent. Uitdagend ook, vooral als je nieuw bent in de stad waar je gaat studeren. Maar ze bieden je ook een kans om nieuwe mensen te ontmoeten, je weg te vinden op de campus en een goede start te maken met je studie. Geen zorgen, we zijn er om je te helpen! Hier zijn zes onmisbare tips om jouw INTRO te overleven en er het meeste uit te halen!

1. Plan je tijd goed 

Tijdens de INTRO zul je een vol programma hebben, met verschillende activiteiten en evenementen. Het is essentieel om je tijd goed te plannen, zodat je niets belangrijks mist. Maak gebruik van het INTRO-programma en noteer alle belangrijke momenten. Zorg ervoor dat je ook voldoende rust neemt, want het kan vermoeiend zijn om zoveel nieuwe indrukken op te doen. Als je je tijd goed indeelt, kun je optimaal profiteren van alle kansen die de INTRO biedt. 

2. Stap uit je comfortzone 

De INTRO is de perfecte gelegenheid om uit je comfortzone te stappen en nieuwe ervaringen op te doen. Doe mee aan activiteiten waar je normaal gesproken niet zo snel aan zou denken. Het uitproberen van nieuwe dingen kan je horizon verbreden en je zelfvertrouwen vergroten. Onthoud dat iedereen zich in een nieuwe situatie bevindt en dat het normaal is om je soms ongemakkelijk te voelen. Maar juist door uit je comfortzone te stappen, kun je groeien en jezelf ontwikkelen. 

3. Eet goed voor en na het feesten 

Het eten van voedzaam voedsel vóór het feesten kan helpen om de absorptie van alcohol te vertragen en de effecten van alcohol op je lichaam te verminderen. Voedsel zoals volkoren granen, fruit, groenten en eiwitrijke maaltijden zijn goede keuzes. Na het feesten kan een lichte, gezonde maaltijd je helpen om je energie weer op peil te brengen en je lichaam te ondersteunen bij het herstel. 

4. Drink met mate en blijf gehydrateerd 

Tijdens de INTRO zijn er genoeg feestjes en sociale evenementen waarbij alcohol wordt geschonken. Hoewel het begrijpelijk is dat je wilt genieten, is het belangrijk om verstandig om te gaan met alcohol. Overmatig drinken kan leiden tot vervelende katers en kan je ervaringen tijdens de INTRO negatief beïnvloeden. Eet goed voordat je gaat drinken en wissel alcoholische dranken af met water.  

5. Wees open en benaderbaar 

Tijdens de introductieweek ontmoet je veel nieuwe mensen, onder wie medestudenten, docenten en mentoren. Wees open en benaderbaar voor anderen. Toon interesse in hun verhalen en achtergronden en wees niet bang om zelf het gesprek te beginnen. Onthoud dat iedereen in hetzelfde schuitje zit en ook op zoek is naar nieuwe vriendschappen en connecties. Het is een uitstekende gelegenheid om langdurige vriendschappen te smeden en een netwerk op te bouwen dat je gedurende je hele studie van pas zal komen. 

6. Geniet en wees jezelf 

Vergeet niet te genieten van de introductieweek en ook vooral jezelf te zijn. Het is een speciale tijd waarin je veel nieuwe ervaringen opdoet en waardevolle herinneringen maakt. Wees niet bang om jezelf te laten zien zoals je bent, want iedereen waardeert authenticiteit. Heb vertrouwen en wees niet te streng voor jezelf als er iets niet meteen perfect gaat. Het is normaal om fouten te maken en te leren van nieuwe ervaringen. Door jezelf te zijn en te genieten van de reis, beleef je de INTRO met volle teugen.  

Met deze zes tips ben je goed voorbereid op de INTRO en kun je een geweldige start van je studie maken. Geniet van deze bijzondere periode en maak er het beste van!  

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Studentenleven

Column: redacteur Kiki ging op Goin': ’Perfect om vrienden te maken’

24 mei 2024
INTRO Apeldoorn 2023.jpeg Studentenleven

Recap INTRO 2023: nieuwe studenten delen hun highlights

04 september 2023
Studentenleven

Vijf tips om medestudenten te ontmoeten tijdens je nieuwe studie