Enschede - Stadscampus

Afgelopen weekend was Saxion aanwezig op de FBK Games om onderzoek in de praktijk te testen.

LitterBot

Saxion-onderzoekers Clint Scholten, Willem van Rossum en Mohammad Aldibaja waren aanwezig met de LitterBot. Deze robot, ontwikkelt door TechTics - Tech for Good en uitgerust met een navigatiebackpack van Saxion, kan straks met behulp van artificial intelligence zwerfafval in kaart brengen én verzamelen. Tijdens de FBK Games werd data verzameld die wordt gebruikt om de robot straks zelfstandig te kunnen laten navigeren.

LitterBot

AquaBooster

Daarnaast werd de AquaBooster getest, een project van oud Saxion-student Chemische Technologie & Technische Bedrijfskunde Faik Cem Durmus. Bidons, flessen en bekers worden nog te vaak weggegooid omdat ze niet meer goed schoon worden. De AquaBooster zorgt ervoor dat deze producten wel goed en gemakkelijk gereinigd worden én dus langer kunnen worden hergebruikt Faik kreeg het idee voor de AquaBooster ooit tijdens de minor Startup Ondernemer. Hij testte het uit bij de International Projectweek van Saxion en later het Smart Solutions Semester. Met de hulp van Saxion Centrum voor Ondernemerschap heeft Faik allerlei projecten vanuit zijn eigen onderneming Wabbi verder kunnen ontwikkelen.

aquabooster

Innofest X SIA Sport is een samenwerking tussen Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA, Sportinnovator en Innofest Nederland. Met behulp van Innofest X SIA Sport kunnen onderzoekers op evenementen en festivals hun onderzoeken demonstreren. Zo zorgen we er samen voor dat deze innovaties nog meer impact maken en bijdragen aan vraagstukken uit de praktijk.

Gerelateerde artikelen

Carlijn.jpg Ondernemerschap

Dit is waarom Carlijn binnen het Fast Forward traineeship voor de veiligheidssector kiest

01 juli 2024
Organisatie

Stem nu op de genomineerden voor de Saxion Onderzoeksprijs 2024

10 juni 2024
Onderzoek

Het kan: een robot die zelfstandig een gaslek opspoort