5 Tips om medestudenten te ontmoeten tijdens je nieuwe studie
Studentenleven

5 Tips om medestudenten te ontmoeten tijdens je nieuwe studie

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Nieuwe mensen ontmoeten blijft lastig en kan soms spannend zijn. Vooral wanneer je besluit om een studie te volgen in een stad waar je niet bekend mee bent, kun je jezelf afvragen hoe je daar nieuwe medestudenten moet ontmoeten. Met de onderstaande tips geeft studentredacteur Elçin je tips over hoe je gemakkelijk nieuwe mensen kunt ontmoeten!

Doe mee aan de INTRO van Saxion 

Naast de opleidingsintroductie van jouw studie, organiseert Saxion een knallende INTRO om nieuwe studenten welkom te heten bij de Saxion-familie. De INTRO is van maandag 29 augustus 2022 tot en met donderdag 1 september. De eerste dagen staan in het thema van het ontmoeten van nieuwe studiegenoten. Daarna zijn er per stad algemene activiteiten voor alle nieuwe studenten. Voor dit gedeelte kun je je aanmelden. Lees hier meer over de INTRO.

Spreek klasgenoten aan 

Veel van je klasgenoten zitten in dezelfde situatie als jij. Het is daarom spannend voor iedereen. Stap daarom naar voren en spreek je klasgenoten aan. Vraag of je erbij mag zitten, of je samen naar een college kan lopen en het gesprek zal daarna tot gang komen.  

Verenigingen en hobby’s 

Een studenten(of studie-) vereniging is altijd een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Kijk of jouw opleiding een studievereniging heeft of schrijf je in bij een studentenvereniging. Het verschil tussen deze twee verenigingen lees je hier. Daarnaast kun je ook kijken of er een sportvereniging is waar je kunt trainen met een groep. 

Apps 

Het kan zijn dat je het lastig vindt om mensen aan te spreken en een gesprek aan te gaan. Niet iedereen is daar even comfortabel mee. Apps zoals Tinder zorgen ervoor dat mensen die op zoek zijn naar een relatie nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Maar wist je dat Bumble, naast het dating-gedeelte in de app, ook de functie heeft om nieuwe vrienden te ontmoeten? Je kunt via dit onderdeel van de app mensen ontmoeten die ook op zoek zijn naar nieuwe vriendschappen en niet naar een relatie. Als je nieuw bent in een stad, is dit zeker de moeite waard om te proberen. 

Lees ook: Handige apps voor je studie

Buiten de deur studeren 

Zoek naar de leukste cafés met de lekkerste koffie en beste wifi netwerk en ga studeren in een café in je stad. Hier zal je snel aan de praat raken met andere mensen die ook aan het werk zijn en kun je gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten. Ook kun je in de bieb andere studenten ontmoeten. 

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Pim Olde Hampsink Business

Pim werkt op de communicatieafdeling van FC Twente: ‘Je kunt de wedstrijden zien als onze deadlines’

04 juli 2024
Twents aanbod ter versterking van de nationale microchipsector aangeboden Persbericht

Twents aanbod ter versterking van de nationale microchipsector aangeboden

02 juli 2024
IMG_0095.jpeg Onderwijs

Potentie ontsluiten met FastSwitch: lerende organisatie Gemeente Almelo doet het