'Recycling Schaduwdoeken' is een project in samenwerking met het bedrijf ZONZ. Het belangrijkste doel van het project was om duurzame oplossingen te vinden voor de levensduur van de schaduwdoeken (met name HDPE). Op basis van dit idee besloot de Smart Solutionsgroep zich op te splitsen in 3 groepen, namelijk: materialen, ingenieurs en bedrijven. De studenten vertellen wat zij tijdens hun project hebben gedaan.
De groep 'materialen' onderzocht de eigenschappen van de schaduwdoeken in de chemische en mechanische laboratoria. Hier werd ook de kwaliteit gecontroleerd. De doeken zijn getest met verschillende machines (smelten, persen en versnipperen) in het TPAC Center in Saxion. Met als doel om te kijken of de eindmonsters een recyclingmogelijkheid voor ZONZ kunnen bieden. Ten slotte is samen met de 'engineers' groep verder onderzoek gedaan en zijn er prototypen gemaakt voor een duurzame opbergtas. Deze opbergtas kan mogelijk gemaakt worden van de oude schaduwdoeken.
De ingenieursgroep heeft een voorstel gemaakt voor ZONZ dat mogelijk in 2022 geïmplementeerd kan worden. Ook is onderzocht of er een samenwerking tussen DCW en ZONZ mogelijk is.
De businessgroep hield toezicht op 3 enquêtes: gericht op de klant, B2B en sociale media. En bestudeerde de klant door onderzoek te doen naar zijn deelname. Ook zochten zij naar nieuwe potentiële klanten en leveranciers voor ZONZ.
Betrokken studenten/onderwijsvormen:
Eén Smart Solutions projectgroep, bestaande uit:
- Paula Barrio Oton
- Sanne Alferink
- Ronald Richter
- Emily Hu
- Feride Nur Tekkupeli
- Laura Brouwer
- Rick Edelbroek
- Kyrylo Lukanov
Betrokken partners/bedrijven:
ZONZ te Apeldoorn