Nieuwsberichten

Studeren bij Saxion? Meld je aan voor 1 mei!

04.02.2018

Kies bewust voor de opleiding die bij jou past. Daarvoor is het belangrijk dat je je goed oriënteert en je vóór 1 mei aanmeldt*. Dan heb je ook voldoende tijd voor de 'Studiekeuzecheck'.

Studeren bij Saxion? Meld je aan voor 1 mei!

De studiekeuzecheck is een verplicht intakegesprek, waarbij je een individueel studiekeuzeadvies krijgt. Passen jij en de opleiding bij elkaar? Heb je het juiste beeld van de opleiding en het werk waar de studie voor opleidt? Is het antwoord op deze vragen ja, dan is de kans groot dat je een positief advies krijgt. Blijkt echter dat je niet geschikt bent voor de opleiding, dan kun je je studiekeuze veranderen. Als je om andere redenen zelf besluit om je studiekeuze aan te passen, dan kan dat ook nog. En, mocht je onverwachts toch niet slagen voor je eindexamen, maak je dan geen zorgen over je aanmelding. Je kunt je altijd weer afmelden.

Meld je jezelf pas na 1 mei aan voor een opleiding bij Saxion, dan nodigen we je óók uit voor de verplichte Studiekeuzecheck. Echter, in dat geval kan een opleiding besluiten om je op basis van de uitkomsten van de check niet toe te laten.

Lees meer over de Studiekeuzecheck en de stappen om je aan te melden en in te schrijven.

Uitzonderingen op 1 mei

* Van de opleiding Forensisch Onderzoek wijkt de intakeprocedure en aanmelddata af. Lees meer over selectie en plaatsing (lotingstudies) op Saxion.nl.