Van mbo naar hbo

Zit je nu op het mbo en wil je verder studeren? Good for you! Met een hbo-diploma op zak heb je nog meer carrièremogelijkheden  Je kunt doorgroeien naar een leidinggevende, coördinerende of beleidsmatige functie. Benieuwd hoe deze overstap gaat? Lees dan snel verder!

Een keuze maken
Toen je naar het mbo ging heb je al een keer moeten kiezen, dus je weet vast al wel een beetje hoe dat gaat... Wist je dat sommige opleidingen verkorte trajecten speciaal voor mbo'ers aanbieden? Tijdens de open dag kunnen we je hier alles over vertellen. Heb je al een idee wat je wil studeren? Check dan voor meer informatie de pagina van de opleiding die je leuk lijkt.

Toelating 
Bij Saxion kun je in principe met alle mbo4 opleidingen starten. Maar het is wel belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s wanneer je een opleiding kiest  in een andere sector dan waarin je bent opgeleid in het mbo. Ons advies: ga hierover in gesprek tijdens de open dag. Wij kunnen je precies vertellen hoe het zit, waar je op moet letten en wat je zou kunnen doen om een succes te maken van je overstap van mbo naar hbo. Je mentor of studieloopbaanbegeleider in het mbo kan je hier trouwens ook goed bij helpen. 

Speciale voorlichting voor jou!
Tijdens de open dagen in Deventer & Enschede zijn er speciale voorlichtingen die gaan over de overstap van mbo naar hbo. Niet vergeten om hier even een kijkje te nemen dus! 

Dit zijn de volgende (en laatste in dit studiejaar) open dagen:

Woensdag 14 maart 2018 Enschede 16.00 – 21.00 uur
Woensdag 21 maart 2018 Apeldoorn 16.00 – 20.00 uur
Woensdag 28 maart 2018 Deventer 16.00 – 21.00 uur


Zien we je snel? Je hoeft alleen jezelf aan te melden, je ouders mogen gewoon mee komen ;)>> Lees hier meer over de overstap van mbo naar hbo!