Tips voor ouders en verzorgers

Het is helemaal niet gek om samen naar de open dag te komen. Sterker nog: bijna iedereen komt samen!

Meer dan de helft van alle middelbare scholieren en mbo’ers zegt dat hun ouders/verzorgers de belangrijkste adviseurs zijn bij het maken van hun studiekeuze. En terecht! Wij vinden het erg fijn als ouders/verzorgers betrokken zijn. Als ouder stel je vaak net wat andere vragen en onthoud je andere informatie. Samen zorgen voor een geslaagde open dag? Dat kan met deze 3 tips:

TIP 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Zo'n open dag vliegt vaak voorbij! Probeer daarom samen van te voren al uit te vinden waar de interesses van je zoon/dochter liggen en wat zijn of haar sterktes en zwaktes zijn. Maak op basis daarvan samen een plan: zet alle vragen die je hebt op een rij en bedenk welke voorlichtingen jullie willen bezoeken.

TIP 2: Verdiep daarna met proefstuderen

Om echt te ervaren hoe het is om bij Saxion te studeren, is het goed om te stimuleren om deel te nemen aan een meeloopdag, proeflessendag of studie try-out. Let op: dit zijn activiteiten waar studiekiezers zonder ouders aan deelnemen. Maar je kunt evengoed helpen door na afloop over de ervaringen te praten en samen de volgende stap te bepalen...

TIP 3: Nog steeds twijfel?

Juist als ouder/verzorger kun je dan erg goed helpen. Het is dan altijd goed om terug te gaan naar de jonge jaren van uw kind. Wat vond hij of zij toen leuk om te doen? Biedt dat nog aanknopingspunten voor de toekomst?  Tijdens de open dag is het mogelijk om een kort adviesgesprek te voeren met een studiekeuzecoach. Kom daarvoor naar de stand van het  StudieSuccesCentrum. Meer hulp nodig? Bekijk hier een overzicht met andere activiteiten die zouden kunnen helpen bij het maken van een studiekeuze. 

Hoe ervaren ouders de open dag?

Naar de open dag? Kom met de trein!

Tips voor ouders