Studentenstad Deventer

De stad Deventer kent vele pseudoniemen: Hanzestad, Koekstad en Boekenstad, om er maar een paar te noemen. Maar dat zal jou als aankomend student niet zo veel interesseren. Wat je wel zal interesseren: Deventer is vooral een studentenstad! De smalle straatjes met leuke boetiekjes en de gezellige Brink maken van Deventer écht een stad apart. Het is een stad waar je, hoe lang je er ook woont en studeert, telkens weer wat nieuws ontdekt.

Over Deventer

Er studeren ongeveer 8.000 studenten. Je vindt er:

  • meer dan 60 kroegen
  • het theaterspektakel Deventer op Stelten
  • de lekkerste kruidkoek van Nederland
  • de grootste boekenmarkt van Europa.

Deventer is één van de vijf oudste steden van Nederland. En waar anders vind je een tropisch zwembad, squashbaan en ijsbaan onder één dak? Deventer is een walhalla voor studenten, want kamers zijn er goed en goedkoop te vinden.

De leukste evenementen

Cultuurliefhebbers halen hun hart op in Deventer. Zoals hierboven al vermeld heb je het theaterspektakel op grote hoogte tijdens Deventer op Stelten en creatieve kunsten tijdens het Straatkunstenfestival. Ook is er ieder jaar het Dickens Festijn voor fans van Charles Dickens. En wat dacht je van de Deventer zomerkermis, de Goede Vrijdagmarkt en Film op de Brink? Voor de muziekliefhebbers is er ook nog het Deventer Jazz Festival, terwijl de voedselfanaten hun smaakpapillen kunnen  verwennen tijdens de Smaak van Deventer.

Cafés en meer

Wil je lekker dansen, dan moet je op het uitgaansplein De Brink zijn. In bierencafé De Heks, eet- en danscafé Flavour en De Heeren zijn de meeste studenten te vinden. In deze cafés kun je tevens daghappen. Een (goedkoop) vorkje prikken kan ook bij het gezellige Mexicaanse restaurant El Popo of bij het Burgerweeshuis. Bij deze laatste pik je natuurlijk gelijk een leuk optreden of concert mee.

De Deventerse student...

.. is gek op evenementen, houdt van lekker chillen in de stad en is fanatiek, want een stukje hardlopen langs de IJssel is hier heerlijk.

De toerist uithangen:

Op kamers?

Wil je op kamers, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Kijk dan eens op de pagina Huisvesting op Saxion.nl

Wegwijsbordjes Deventer
Studenten recreëren aan de oever van de IJssel
Terrasjes in Deventer