Locatie, route en parkeren

Saxion Stadscampus Enschede bestaat uit 7 locaties, alle midden in het centrum gelegen en op 5 minuten loopafstand van het CS. Tijdens Saxion Open zijn de volgende locaties geopend:

Hoofdlocatie Ko Wierenga

M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
088 - 019 8888

Leslocatie Edith Stein

Van Galenstraat 20
7511 JL Enschede
088 - 019 8888
Hier vind je de Lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo), diverse technische labs, het FabLab en de LEGO Education Innovation Studio.

Leslocatie Epy Drost

Van Galenstraat 19
7511 JL Enschede
088 - 019 8888
Hier vind je alle opleidingen van Academie Creatieve Technologie.
 

Route en parkeren

wij adviseren je om met openbaar vervoer te komen, omdat het station dichtbij de hogeschool ligt en er beperkt parkeergelegenheid is.

Vanaf het NS-Station te voet naar Saxion

De loopafstand naar de locaties van Saxion is vijf tot acht minuten. Neem vanaf Centraal Station Enschede de rechter uitgang. Loop richting bushalte en vervolgens om het Randstad-gebouw heen. Vanaf daar volg je de borden naar Saxion. Bekijk de looproute naar hoofdlocatie 'Ko Wierenga', leslocatie 'Epy Drost' of leslocatie 'Edith Stein'.

Met de auto naar het parkeerterrein van Saxion

Let op: stel je navigatie in Parkweg 15 te Enschede. Er zijn beperkte parkeermogelijkheden. Als het Saxion parkeerterrein vol is kun je betaald parkeren bij Q-park Centrum Enschede.

Vanaf de A1/A35
A1 richting Enschede aanhouden (gaat over in de A35)
Afslag Enschede-West (afslag 26), linksaf over viaduct
Weg vervolgen (bij 1e verkeerslicht rechtdoor)
Deze weg eindigt op de Volksparksingel (dit is de Ring/2e verkeerslicht), waar je linksaf gaat. Op de Ring van Enschede volg je de borden 'Saxion', vervolgens draai je vanaf de Parkweg (parallel aan het spoor) de bezoekersparkeerplaats op. De toegangsweg is aangegeven op de informatiezuil. Je kunt vervolgens parkeren in de bezoekersvakken (als je vooraf bent aangemeld door de contactpersoon die jou ontvangt!). De ingang van de hoofdlocatie Wierenga ligt aangrenzend aan de parkeerplaats.

Vanaf Hengelo/Haaksbergen/Oldenzaal
Borden naar de Ring volgen. Op de Ring van Enschede volg je de borden 'Saxion', vervolgens draai je vanaf de Parkweg (parallel aan het spoor) de bezoekersparkeerplaats op. De toegangsweg is aangegeven op de informatiezuil. Je kunt vervolgens parkeren in de bezoekersvakken (als je vooraf bent aangemeld door de contactpersoon die jou ontvangt!). De ingang van de hoofdlocatie Wierenga ligt aangrenzend aan de parkeerplaats.

Saxion Enschede - locatie Ko Wierenga