Check de voorzieningen

Nog even en dan maak je de overstap naar het hoger beroepsonderwijs. Er komt dan heel wat op je af: je moet niet alleen een keuze maken over wát je wilt gaan studeren, maar ook wáár je die studie wilt gaan volgen. Blijf je thuis wonen of ga je op kamers? Kortom: #keuzestresssss!

Daarom is het belangrijk dat je je van tevoren goed oriënteert, zodat je de juiste keuzes kunt maken. Wij helpen je graag daarbij! Want Saxion heeft allerlei faciliteiten en voorzieningen die je leven als student makkelijker of plezieriger maken, bijvoorbeeld:

Catering

Op nummero uno: onze catering faciliteiten! Bij Saxion kun je terecht bij verschillende restaurants, koffiebarretjes, een Grand Café, het zelfbedieningsrestaurant en het fastfoodrestaurant. Want zeg nou zelf: met goed eten en drinken (koffie!) kom je de dag een stuk beter door! 

Bibliotheek

Als je je bakkie koffie gehad hebt, dan kun je daarna vol goeie moed aan de slag! Bijvoorbeeld in de bieb... In de Saxion Bibliotheek kun je terecht om te studeren of om voor je studie aan de slag te gaan op één van de vele pc's. Dit is de plek waar je informatie vindt die 100% waterdicht is en die je veilig kunt gebruiken voor je werkstukken en scripties.

Bus van en naar de Achterhoek

Een gratis Saxionbuslijn brengt je iedere schooldag vanuit de Achterhoek naar Enschede en aan het eind van de middag kun je weer instappen voor de rit terug naar huis. De Saxionbus is lekker comfortabel, snel en vooral voordelig. Want op vertoon van je Saxion-collegekaart en een vervoerbewijs beschik je als student over een gratis privé-chauffeur!

Studiesuccescentrum

Het Studiesuccescentrum helpt je voor je studie met jouw studiekeuze, tijdens je studie om het maximale uit jouw talenten te halen en assisteert je bij de voorbereiding van je carrière. Super handig om te weten!

Studentenbalie

De medewerkers van de studentenbalie kunnen je alles vertellen over inschrijvingen, opleidingen, collegegelden, etc.

Verder nog handig...

  • Zakcentje nodig? Randstad Student bemiddelt voor jou in bijbanen om geld te verdienen of om alvast werkervaring op te doen die past bij je studie. Ook kunnen ze je helpen aan een stage of afstudeeropdracht.
  • Als je ook eens buiten de grenzen van je studie wilt kijken, bezoek dan de Studium Generale & Culturele Activiteiten. Deze activiteiten variëren van debatten en talkshows over allerlei actuele, brandende kwesties tot workshops, excursies, exposities en optredens.
  • Voor de fitboys en girls: Studeren gaat makkelijker als je fysiek in een goede conditie bent! Saxion werkt samen met diverse aanbieders zodat je voordelig kunt sporten naast je studie. Voor topsporters zijn er speciale voorzieningen. Kijk hieronder voor meer informatie: 

Lees meer over 'Sporten naast je studie'
Lees meer over de regelingen voor topsporters

Medewerker bibliotheek Saxion voor boekenkast
Studenten in fitnessruimte Saxion Enschede