Startersinformatie
Het is bijna zover. Binnenkort start je met je deeltijdopleiding. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie die je moet weten om goed van start te gaan.
Vanaf eind januari 2025 is je persoonlijke rooster te vinden op MijnSaxion (de portal van Saxion). Ga naar MijnSaxion.nl en meld je aan met de inloggegevens die je ontvangen hebt van Saxion bij je aanmelding. Je rooster kun je rechts onder het kopje ‘Mijn agenda’ zien. Heb je problemen met inloggen? Ga dan naar account.saxion.nl. Wil je meer weten over MijnSaxion? Bekijk hier de instructievideo.
Lesbijeenkomsten
De lesbijeenkomsten van Saxion Parttime School (SPS) vinden plaats op de maandag in Enschede op onderstaande tijden:
- 15:00 – 15:45 uur: SPS Startprogramma*
- 15:45 – 17:15 uur: eerste tijdsblok
- 17:15 – 18:00 uur: pauze
- 18:00 – 19:30 uur: tweede tijdsblok
- 19:30 – 19:45 uur: pauze
- 19:45 – 21:15 uur: derde tijdsblok
Je volgt de lessen fysiek op Saxion. Heb je vragen over de wijze waarop het onderwijs plaatsvindt, neem dan contact op met de frontoffice van Saxion Parttime School via 088 019 – 9160 of via [email protected].
Saxion werkt met een jaarplanning met schoolvakanties. Bekijk hier de jaarplanning van studiejaar 2024-2025.
SPS Startprogramma*
Of je net van de HAVO of MBO afkomt en besluit deeltijd te gaan studeren, je switcht van een (Saxion) opleiding of na jaren weer eens een opleiding start. Een hbo-deeltijdopleiding vraagt om een andere manier van studeren, anders dan wat je nu misschien gewend bent. Wij snappen dat jij van je studie een succes wilt maken, daarom hebben wij het SPS startprogramma voor je klaarstaan. In een aantal fysieke bijeenkomsten en een online leeromgeving stomen wij je klaar om snel en effectief in jouw studieritme te komen. Dit programma start op lesdagen voorafgaand aan de lessen om 15:00 uur.
Meer informatie vind je in deze video.
De boekenlijst voor jouw opleiding voor het studiejaar 2024-2025 vind je op studiewinkel.nl.
- Selecteer daar je opleiding/instelling en kies voor Saxion Parttime School
- Geef aan of je een Associate Degree, Bachelor of modulair onderwijs volgt
- Zoek je opleiding of module
- Kies vervolgens het leerjaar waarin je studeert.
Wij adviseren om je boeken per kwartiel te bestellen en niet voor het hele studiejaar. Volg je de standaardroute, kijk dan goed boven aan de pagina wat de eerste drie modulen zijn bij de start van de opleiding.
Bespreek in het studieadvies op maat gesprek je studieroute. Je weet dan met welke modulen je gaat beginnen. Als je al een studieadvies op maat gesprek gehad hebt en je weet nog niet welke modulen je in het eerste kwartiel gaat volgen, neem dan contact op met degene met wie je het gesprek gevoerd hebt.
Voor de opleiding, Mechatronica heb je een laptop nodig die aan bepaalde eisen voldoet. Dit heeft onder andere te maken met de grafische programma’s die wij gebruiken, zoals SolidWorks (SW).
Denk er bij de aanschaf van je laptop aan dat hij voldoet aan de volgende systeemvereisten:
- Qua processor zouden wij minimaal een Intel i7 adviseren.
- Hoe nieuwer de generatie, hoe beter
- Hoe hoger de kloksnelheid, hoe beter (>3.3 GHz is aanbevolen)
- Qua RAM-geheugen adviseren wij minimaal 16 GB (zeker voor SW Simulation)
Maak voor de videokaart bij voorkeur een keuze uit een van de gecertificeerde videokaarten voor SolidWorks (Hardware Certification | SOLIDWORKS):
- De ATI Radeon Pro / FirePro of nVidia Quadro zijn professionele videokaartseries – en dus helaas ook erg duur
- Indien je een ander type videokaart kiest heeft het de voorkeur om wel een ‘dedicated’ videokaart te kiezen (dit in tegenstelling tot een ‘shared’ videokaart)
- Kies je een goedkopere ‘budget’ videokaart, houd er dan rekening mee dat deze de beperkende factor kan zijn v.w.b. snelheid
- Windows 10 is een minimumvereiste voor SolidWorks; aanbevolen is Windows 11
- Een SSD harde schijf wordt sterk aanbevolen (256 GB of groter)
De lijst met SolidWorks specificaties is te vinden op de website van Solidworks.
Op maandag 27 januari 2025 organiseren we van 17:15 uur tot ongeveer 20:00 uur een introductie bij Saxion in Enschede. Tijdens deze introductie krijg je informatie over de opzet en de onderwijssystemen en maak je kennis met je medestudenten en de opleidingscoördinator. De planning ziet er in grote lijnen als volgt uit:
- 17:15 – 18:00 uur: inloop en ontvangst in de centrale hal met koffie/thee/fruitwater en broodjes;
- 18:00 – 19:00 uur: uiteen per opleiding in een ruimte;
- 19:00 – 20:00 uur: borrel in de centrale hal.
Tijdens je studie maak je gebruik van de online leeromgeving Brightspace. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van Brightspace, is het handig om een laptop of tablet mee te nemen naar de lesbijeenkomsten.
Inloggen in Brightspace kan vanaf eind januari 2025. Maar hoe ziet Brightspace eruit? Wat kun je verwachten? Een korte uitleg van de online leeromgeving Brightspace vind je in deze video.
Mocht je bij de start vragen hebben over Brightspace dan kun je terecht bij de ICT-supportmedewerker van Saxion Parttime School. Wij faciliteren in de eerste twee weken van het studiejaar op de lesdagen een vrijblijvend inloopuurtje van 14.30 – 15.30 uur (ruimte S1.81), dus wandel gerust binnen als je vragen hebt.
Vóór de start van de deeltijdopleiding voer je een gesprek met een studiecoach van de opleiding; het studieadvies op maat gesprek. Dit gesprek vindt plaats via Teams en is een voorwaarde om te mogen starten. In dit gesprek:
- word je geïnformeerd over de opzet en de inhoud van de opleiding;
- wordt bepaald of jouw relevante praktijkomgeving voldoende aansluit bij de opleiding;
- wordt de studieroute voor het gehele studiejaar besproken.
Meld je tijdig aan voor de deeltijdopleiding via studielink.nl. Let op dat je de portal ook snel voltooit zodat we je aanmelding op tijd kunnen verwerken.
Heb je vragen? Mail dan naar [email protected].
Op maandag en dinsdag zijn de frontoffice en ICT-support van Saxion Parttime School van 08:30 – 20:00 uur bereikbaar. Van woensdag t/m vrijdag zijn de frontoffice en ICT-support van 08:30 – 17:00 uur bereikbaar.
Frontoffice SPS
Voor organisatorische vragen kun je contact opnemen met de frontoffice van SPS.
- Telefoonnummer: 088 - 019 9160
- E-mailadres: [email protected]
ICT-Support
Voor vragen over de digitale leeromgeving Brightspace kun je ICT-Support benaderen.
- Telefoonnummer: 088 – 019 9162
- E-mailadres: [email protected]
Servicepoint
Voor vragen over je inschrijving, toelating of de betaling van het collegegeld kun je contact opnemen met het Servicepoint.
- Telefoonnummer: 088 - 019 3000
- E-mailadres: [email protected]