DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: Master Fysiotherapie

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Master Fysiotherapie? Bezoek dan onze (online) open avond.

Zien we jou tijdens de open avond?

Ontdek alles over jouw favoriete deeltijdstudie

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Ja, de Master Fysiotherapie is een zogenaamde doorstroommaster. Dat betekent dat je ook als net afgestudeerde fysiotherapeut kunt starten met onze opleiding. Voorwaarde hiervoor is wel dat je BIG-geregistreerd bent en een relevante werkplek hebt.

Jazeker. Het is een volwaardige opleiding die recht geeft tot de registers Manuele therapie of Sportfysiotherapie. Het is zelfs mogelijk om beide profielen te behalen.

Steeds meer fysiotherapeuten hebben de wens om zich te specialiseren. Daarnaast groeit de vraag naar adequaat opgeleide specialisten op masterniveau. Via de Master Fysiotherapie, een driejarige deeltijdopleiding, kun je je specialiseren in musculoskeletale therapie met de uitstroomprofielen manuele therapie en sportfysiotherapie. En ben je voorbereid op de zorgtransitie die in volle gang is.
Wat kun je straks?
Jij bent niet alleen maar een supergoede behandelaar maar je kunt je ook buiten de behandelkamer (micro-niveau) laten gelden om op praktijkniveau (meso-niveau) innovatieve vraagstukken vast te pakken en praktijkonderzoek uit te voeren. Nog een stap verder is dat jij weet hoe jij moet bewegen binnen grotere maatschappelijke vraagstukken (macro-niveau). Dit met betrekking tot o.a. financiering, interdisciplinariteit en communicatie.

Het eerste jaar is voor alle profielen gelijk en krijg je zowel manuele therapie als sportfysiotherapielessen. Aan het eind van het eerste jaar kies je je profiel, maar veel lessen zijn nog gelijk en veel vaardigheidslessen worden gegeven door twee docenten, één manueel therapeut en een sportfysiotherapeut. Hierdoor is de integratie optimaal.

Uniek aan onze opleiding zijn verschillende aspecten. Eén daarvan is de integratie tussen manueel therapie en sportfysiotherapie. Je krijgt daarmee integraal onderwijs aangeboden waarin je in leerjaar 3 pas de keuze hoeft te maken voor je uitstroomprofiel (manueel therapie of sportfysiotherapie). 
Een half jaar langer studeren resulteert zelfs in het behalen van het tweede uitstroomprofiel.

De verschillende leerlijnen, Klinisch Expert, Professional en Innovatie & Onderzoek, zijn met elkaar verbonden en verweven. Dit om duidelijk te maken dat het één niet zonder het andere kan en vice versa. We zetten hierbij ook sterk in op je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling. We weten namelijk dat het een basis is voor jouw professioneel handelen. 

We maken veel gebruik van werkplekleren. Dat betekent dat jouw werkplek een significante plek krijgt in onze opleiding. Hier leer je het impliciete leren om te zetten naar expliciet leren. 

Voorbereid op de huidige en aanstaande zorgtransitie. Het verplaatsen, vervangen of voorkomen van zorg. Door middel van onder andere ondernemerschap, leiderschap, interdisciplinair werken, persoonlijke ontwikkeling zorgen we dat je hier goed op voorbereid en kundig in bent.

Een warme en toegankelijke opleiding die inzet op kwaliteit. Gelijkwaardigheid, waardering en respect voeren de boventoon op onze opleiding. 

Een ander belangrijk aspect waar binnen de opleiding specifiek aandacht aan wordt besteed, is professionele en persoonlijke ontwikkeling. In kleine coaching-groepen ga je onder begeleiding van een coach hiermee aan de slag. Op deze manier kun je je eigen ontwikkeling monitoren en sturen.

Ten slotte is de opleiding uniek omdat het een kleine opleiding is. Dat wordt steeds weer goed gewaardeerd door de studenten. Docenten zijn benaderbaar en de interactie in de les is groot. Niet alleen de deskundigheid van de docent staat centraal, maar ook alle deskundigheid die de studenten meebrengen.

Ieder jaar heb je een stage en een miniclinic. 
De stage bestaat uit 3 tot 5 dagen afhankelijk van het leerjaar. Je krijgt een stageadres toegewezen vanuit ons eigen stagenetwerk.

De miniclinic bestaat uit 2 tot 4 dagdelen afhankelijk van het leerjaar. De miniclinic is meestal op een praktijklocatie waar je profielspecifieke patienten gaat zien. Hier voer je onder leiding van een begeleider in een groep van ongeveer 8 studenten vaardigheden en het klinisch redeneer proces op uit. 

Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van een meeloopdag of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.