Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Ad Sociaal Werk

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van de Ad Sociaal Werk. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Hoe werkt het?

Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.

Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Hbo HRM saxion

Theorie en praktijk wisselen elkaar goed af tijdens de opleiding.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over de Ad Sociaal Werk

Met een afgeronde Associate degree Sociaal Werk zijn er diverse beroepsmogelijkheden. Denk aan sociaal werker bij een welzijnsorganisatie, maatschappelijk dienstverlener, buurtcoach, jeugdhulpverlener, trajectbegeleider, of woonbegeleider. Je kunt ook aan de slag in de gezondheidszorg, jeugdzorg, of in het onderwijs als sociaal-pedagogisch medewerker.

Professionals Sociaal Werk werken met mensen die problemen ervaren in het dagelijks leven. Dat vraagt in ieder geval dat je benieuwd bent naar mensen en hun verhaal en dat je mensen niet veroordeelt op hoe ze zijn of doen. Je gaat op zoek naar wat maakt dat het is zoals het is. Er zijn verder een heleboel andere eigenschappen of vaardigheden te noemen, zoals het aanvoelen hoe het met iemand is, communiceren, het zien van mogelijkheden, daadkracht, een overstijgende blik en reflecterend vermogen.

Gedurende de hele studie loop je twee dagen per week stage. Hierdoor doe je al vanaf het begin van je opleiding praktijkervaring op. Omdat iedereen een andere achtergrond heeft, is het van belang dat je zelf vaststelt waar je staat in je ontwikkelingstraject. Daardoor ga je zelfstandig keuzes maken die van invloed zijn op jouw professionele groei. Hierdoor zien de stageplekken er voor studenten verschillend uit. In ieder jaar is het zo dat je zelf solliciteert naar een stageplek. Daarvoor kun je wel gebruik maken van de contacten die we als opleiding hebben met het werkveld.

Er is een is een deeltijd Ad Sociaal Werk . Hier ga je een dag in de week naar school, heb je zelfstudie nodig en moet je minimaal 20 uur (betaald of onbetaald) werk verrichten. Bij de voltijdopleiding heb je het voordeel dat je in studieritme komt en blijft en meer contact met studenten en docenten hebt. 

Bij de Ad Sociaal Werk voltijd, werk je direct met mensen. Dit kan individueel, in groepsverband, in de wijk of in een instelling zijn. Je helpt mensen weer grip te krijgen op hun leven en streeft naar het bevorderen van het sociaal functioneren van mensen. Binnen de opleiding leer je enerzijds hoe je het directe clientcontact vorm kan geven en anderzijds hoe je beleid kan ontwikkelen voor een hele doelgroep.

De Ad Sociaal Werk richt zich bovendien meer op problemen uit het algemeen dagelijkse leven, zoals huisvestiging, opvoedkundige vragen, schuldhulpverlening en jeugdzorg. Bij Toegepaste Psychologie zien we dat er een deel overlap is en eveneens aandacht is voor coachen en het voeren van gesprekken. De Ad Sociaal Werk is echter meer op hulpverlening gericht. 

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.