Open dagen: HBO-ICT
Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van HBO-ICT. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!
Hoe werkt het?
Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.
Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.
Check de data en kies jouw open dag!
AanmeldenLees de ervaring Alle ervaringenEen half jaar geleden wist ik nog niets van de programmeertaal Java en nu programmeer ik al dingen.
Veelgestelde vragen over HBO - ICT
Tijdens de eerste twee jaar van de opleiding heb je ongeveer 20 lesuren per week. In totaal ben je gemiddeld ruim 40 uur per week kwijt aan de studie. Deze uren besteed je aan zelfstudie, practica, werkcollege, hoorcollege en het samenwerken met je projectgroepje. Sommige mensen kunnen het met minder uren, bijvoorbeeld door een relevante vooropleiding, anderen hebben wat meer nodig.
Bij het uitstroomprofiel Business & IT management leer je hoe je ervoor zorgt dat mensen en organisaties beter functioneren door de inzet van informatietechnologie. Tijdens de de stroming Infrastructuur ga je bezig met het inrichten van hardware, software en netwerken met het profiel Software Engineering lees je om op creatieve en innovatieve manieren software te ontwikkelen. Tijdens het eerste semester krijg je een basispakket, daarna kun je een stroming kiezen.
Deze beperkingen hoeven geen belemmering te zijn. Wij bieden hier namelijk ondersteuning en waar mogelijk maatwerk voor via het StudieSuccesCentrum.
Bij de opleiding HBO-ICT staat de student centraal. Je bent geen nummer en je mening telt. Er hangt een goede sfeer en je werkt multidisciplinair samen. Ondersteunt door een zeer deskundig docententeam ga je aan de slag met vraagstukken van echte bedrijven en word je voorbereid op een slimme wereld. Bovendien heb je vele keuzemogelijkheden tijdens je studie.
Wiskunde is zeker niet vereist. Sterker nog: je krijgt bijna geen Wiskunde tijdens de opleiding! Lees voor meer informatie over de toelating de toelatingseisen 2020-2021.
Studieverenigingen
Video's: studeren bij Saxion
Kom proefstuderen!
Contact opnemen?
We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.