Annabé loopt tien maanden stage
"Op dit moment ben ik bezig met mijn stage. Doordat ik gekozen heb voor de minor Dienstverlening, loop ik het hele derde jaar stage: 5 maanden reguliere stage en 5 maanden minor. Deze keuze heb ik heel bewust gemaakt; op deze manier heb ik namelijk de mogelijkheid om een langere periode zelfstandig bij een bedrijf te werken."
Praktijkervaring opdoen
"Ik loop stage bij het Juridisch Loket in Enschede. Het Juridisch Loket geeft informatie en advies over juridische kwesties die mensen in het dagelijks leven tegenkomen. Heel praktijkgericht dus! Alles wat ik in het eerste en tweede jaar op school heb geleerd, was nog best abstract toen ik begon met mijn stage. Maar nu begint de geleerde theorie steeds meer op zijn plaats te vallen. De stof is veel makkelijker te plaatsen en het wordt vanzelfsprekender."
Het vak Mediation vind ik ook erg interessant. Dit is een vakgebied waar ik later misschien nog wel in verder zou willen.
Samen werken aan een oplossing
"Tot nu toe spreekt het rechtsgebied personen- en familierecht mij het meeste aan. Personen- en familierecht is een rechtsgebied dat vaak erg dichtbij komt. Het is iets waar iedereen wel eens mee te maken krijgt. Geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden; het zijn allemaal zaken die binnen het personen- en familierecht vallen.
Het vak Mediation vind ik ook erg interessant. Dit is een vakgebied waar ik later misschien nog wel in verder zou willen. Het mooie is dat je door bemiddeling mensen kunt laten samenwerken en overleggen om tot een oplossing te komen. Een juridische procedure kan op deze manier voorkomen worden."
Onderlinge contacten
"De sfeer tijdens de lessen is meestal gezellig en informeel. Omdat Sociaal Juridische Dienstverlening een opleiding is waarin je later veel contact krijgt met mensen, krijg je veel les in vaardigheden als gespreksvoering. Dit doe je samen met de klas, door middel van rollenspellen. Ook werk je met klasgenoten aan groepsopdrachten. Het contact is goed. De docenten zijn ook prettig om mee samen te werken. We mogen ze gewoon bij hun voornaam aanspreken en ze zijn goed bereikbaar. Ook is het interessant om van de praktijkervaring van de docenten te leren."