Open dagen: Technische Natuurkunde
Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Technische Natuurkunde. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!
Hoe werkt het?
Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.
Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.
Check de data en kies jouw open dag!
AanmeldenLees de ervaring Alle ervaringenMet kennis van mijn opleiding kon ik onze zonnewagen testen en aansturen via mijn laptop
Veelgestelde vragen over Technische Natuurkunde
Als je van de havo komt, ben je toelaatbaar met de profielen Natuur en Techniek en Natuur en Gezondheid, mits je bij dat laatste profiel natuurkunde hebt gevolgd. Kom je van het vwo, dan ben je toelaatbaar met de profielen Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid en Economie en Maatschappij, mits je bij dat laatste profiel wiskunde B hebt gevolgd.
Wiskunde B is geen verplichting bij de profielen Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek, maar wordt wel zéér sterk aangeraden. Indien je alleen beschikt over wiskunde A, willen we je op het hart drukken om in de maanden die nog resten tot de aanvang van de studie op eigen kracht dagelijks met wiskunde B bezig te zijn. Vanuit het mbo ben je in principe altijd toelaatbaar, maar neem altijd even contact op met de opleiding.
De uitval ligt bij de eerstejaars rond de 50%. Wij realiseren ons dat dat een heel hoog percentage is en daar zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen. Er zijn studenten met de juiste studiehouding, maar voor wie het (wiskundige) niveau te hoog gegrepen is. Ook zijn er studenten die het qua niveau aan zouden kunnen, maar die niet over de juiste studiehouding beschikken Daarnaast kampen studenten met persoonlijke omstandigheden, zoals gezondheid, relaties en financiën. En natuurlijk is er een klein percentage dat het zo voor de wind gaat dat ze na het eerste jaar de overstap maken naar de universiteit. Vooral de studenten met de juiste studiehouding of persoonlijke omstandigheden willen we graag helpen om de studie toch tot een succes te maken.
Een heel snelle rule-of-thumb is dat de je eindcijfers voor wiskunde B en natuurkunde tezamen minstens 15 punten moet zijn. Hoewel dit een aardige indicator is, is het beslist nog geen garantie. Wat namelijk ook meespeelt bij je studiesucces is of je bereid bent een 40-urige werkweek te maken (22 contacturen + 18 uren huiswerk), of je nieuwsgierig bent aangelegd, of je er plezier in hebt om wiskundige problemen op te lossen en of je het leuk vindt om met sensoren, instrumenten en computers om te gaan.
Op het hbo is Technische Natuurkunde iets minder abstract en vooral gericht op de toepassing ervan in de techniek en research and development, vaak binnen bedrijven. In het wo is natuurkunde vooral gericht op de uitbreiding van de wetenschap.
Ten eerste krijgt iedere student een studieloopbaanbegeleider (slb’er) toegewezen met wie de student minstens vier keer per jaar persoonlijk contact heeft over de studievoortgang. En ten tweede is er optioneel een module genaamd Studeren met Succes, waar uitgebreid aandacht wordt gegeven aan het kweken van een succesvolle studiehouding en een positieve mindset en het wegnemen van verschillende (mentale) blokkades en afleiders.
Studieverenigingen
Kom proefstuderen!
Contact opnemen?
We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.