Sociale (on)veiligheid contactgegevens
Saxion wil een organisatie zijn waar iedereen ertoe doet, zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. Daar dragen we allemaal aan bij en zijn we (mede) verantwoordelijk voor. Soms is het heel duidelijk welk gedrag (on)gewenst is, soms is het lastiger... Heb je te maken met ongewenst gedrag of twijfel je erover? Blijf er niet mee zitten en neem contact op met één van onderstaande personen!
De interne vertrouwenspersoon kent de organisatie(cultuur) en informele structuur goed, wat prettig kan zijn in het meedenken. De externe vertrouwenspersoon staat meer op afstand van de organisatie. Je mag zelf kiezen bij wie je je het meest op je gemak voelt.
Binnen twee werkdagen mag je een antwoord op je e-mail verwachten of contacteren we je telefonisch als we je oproep niet onmiddelijk kunnen beantwoorden. Werkdagen: Maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur. Gedurende de schoolvakanties niet bereikbaar.
Robin Slot
E-mail: [email protected]
Telefoon: 06 - 1247 3795
Ik heet Robin en vanuit mijn rol als Vertrouwenspersoon kan ik jou volledig ondersteunen bij het vinden van een voor jou passende oplossing wanneer jij tijdens jouw studie of op school een onveilige situatie ervaart of ervaren hebt. Denk hierbij specifiek aan grensoverschrijdend en soms strafbaar gedrag in de vorm van discriminatie, pesten, seksuele intimidatie, agressie en geweld.
Het is belangrijk om te weten dat je niet de enige student bent die met onveilige situaties te maken heeft. De hogeschool is een afspiegeling van onze samenleving en daarin komen hele mooie, maar ook hele nare situaties voor.
Word je stelselmatig genegeerd, worden er grappen over jouw huidskleur, seksuele geaardheid of afkomst gemaakt, is er iemand handtastelijk zonder jouw uitdrukkelijke toestemming te hebben gekregen, wordt er stelselmatig over jou geroddeld zonder dat jij je hier tegen kunt verdedigen en ontneemt jou dat jouw plezier in de studie of jouw vertrouwen in de medemens, weet dan dat je dit gedrag niet hoeft te accepteren. Grensoverschrijdend gedrag is namelijk abnormaal en kan worden aangepakt!
Het enige dat hierbij telt, dat is jouw gevoel. Als jij gedrag als grensoverschrijdend ervaart, dan is dat zo! Jouw grens wordt overschreden én dat hoef je nooit te accepteren. Ik kan je als Vertrouwenspersoon helpen bij het vinden van een oplossing en je eventueel voor de meest geschikte aanpak doorverwijzen, en natuurlijk kun je ook (alleen) jouw verhaal kwijt bij mij. Alle gesprekken zijn volledig vertrouwelijk. Jij beslist verder altijd zelf welke acties ondernomen gaan worden.
Judith Robben
E-mail: [email protected]
Telefoon: 06 - 8253 1718
Als vertrouwenspersoon bied ik je een luisterend oor, dat je je verhaal in vertrouwen kunt vertellen, dat je je gezien en gehoord voelt, met oog voor persoonlijke belangen en emoties, helpend in het bespreekbaar maken van situaties en/of omstandigheden die ervoor zorgen dat je minder of niet goed in je eigen kracht kunt staan.
Samen kijken we wat je nodig hebt om eigen keuzes te maken zodat je weer vanuit je kracht kunt functioneren. Passend advies en het verkennen van mogelijkheden om eventuele stappen te ondernemen kunnen onderdeel zijn van de ondersteuning.
Ik heb een theateropleiding gevolgd en een masteropleiding pedagogiek en mij gespecialiseerd in management en beleid. Daardoor kan ik mij goed verplaatsen in verschillende rollen, verhoudingen en belangen van professionals. Ik wil graag bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van zowel studenten en medewerkers als de bredere gemeenschap.
Gosse Klaas Miedema-Meijerink
E-mail: [email protected]
Telefoon: 06 - 1249 5652
Ruimte. Je kunt ruimte innemen, ruimte vragen of ruimte geven. Soms betreden anderen jouw ruimte. Dan valt het niet meer mee om jezelf te zijn. Of worden er grenzen overschreden. Grenzen die soms heel duidelijk zijn, maar niet altijd vanzelfsprekend. Jouw grenzen horen bespreekbaar te zijn. Dat kan én zou moeten kunnen in een veilige, vertrouwde werk- en leeromgeving. Soms is die minder goed ontwikkeld en loop je vast. In dat geval bied ik jou de ruimte om in alle vertrouwen jouw verhaal te doen. Met een luisterend oor. Om na te gaan wat jij nodig hebt. Maar ook om te achterhalen wat voor jou de passende vervolgstap is. Met als doel dat je vanuit eigen kracht stappen vooruit kunt zetten. En met als visie dat we elkaar binnen Saxion oprecht gaan zién.
Eigen keuzes maken, persoonlijke ontwikkeling én leiderschap tonen: dat vind ik vanzelfsprekend. Oog hebben voor jou als student of als medewerker. Zodat je binnen de context van jouw opleiding of werk het beste uit jezelf kunt halen. Ik verzorg onder andere trainingen/colleges over communicatie, management en strategie. Voor leidinggevenden in het onderwijs verzorg ik bij de MEL een twee jaar durende leerlijn over persoonlijk leiderschap.
Ellen Leliveld (werkzaam bij Durescom)
E-mail: [email protected]
Telefoon: 033 - 200 3230 | 06 2045 0425
Indien je contact opneemt, dan vindt binnen 24 uur (op werkdagen) een telefonisch gesprek plaats. Wanneer de situatie hierom vraagt, wordt er op korte termijn een afspraak ingepland op locatie (eigen organisatie of extern).
Bij het ervaren van grensoverschrijdend gedrag, kan Ellen op vertrouwelijke basis benaderd worden voor een luisterend oor, advies en bijstand. De primaire rol van de vertrouwenspersoon ligt in de opvang en begeleiding van medewerkers die ongewenst gedrag (hebben) ervaren. Daarbij staan vertrouwen en jouw privacy altijd centraal. Ook denkt de vertrouwenspersoon mee over de oplossing van het ervaren van ongewenst gedrag.
Wanneer jij een klacht hebt over ongewenste omgangsvormen en/of misstanden, dan kun je contact met Ellen opnemen. Zij is als vertrouwenspersoon gecertificeerd, toegankelijk en transparant naar jou toe.
Willeke Slingerland (lector Weerbare Democratie)
E-mail: [email protected]
Telefoon: 06 - 13 95 93 27
Cathy van Tuijl (lector Gedrag- en Leerproblemen)
E-mail: [email protected]
Telefoon: 06 - 15 85 40 99
Ambtelijk secretaris van de gezamenlijke Commissie Wetenschappelijke Integriteit
E-mail: [email protected]
Edith Weijnen
E-mail: [email protected]
Telefoon: 06 - 54 23 43 42
Manon Kramer Leidekker (secretaris)
E-mail: [email protected]
Wil je meer weten over sociale (on)veiligheid?
Lees dan verderHeb je direct hulp nodig?
- Neem tijdens kantooruren contact op met je huisarts. Buiten kantooruren kun je contact opnemen met de huisartsenpost.
- Heb je te maken met seksueel geweld? Neem contact op met het Centrum Seksueel Geweld via 0800-0188.
- Heb je te maken met huiselijk geweld? Neem contact op met Veilig Thuis via 0800 – 2000.
- Ben je bang dat je jezelf iets aan zult doen? Of maak je je zorgen dat iemand ander zichzelf iets aan gaat doen? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800 - 0113.
- Heb je contact met de hulpdiensten (politie, ambulance, brandweer) nodig? Bel dan 112.