Nieuws


Saxion afval-vrij: bedrijfsbezoek
Op 21 november bezochten 54 Facility Management studenten het afvalverwerkingsbedrijf Remondis (Grobben) in Almelo, in de week van de Saxion Campaign: Less Waste van Studium Generale. Ze deden dit in opdracht van het Servicecentrum Voorzieningen, voor het project ‘Saxion afval-vrij’.

Lees meer
 

Symposium Toekomst van Plastics - 28 november 2017
Saxion Circles en Saxion Studium Generale organiseren op 28 november 2017 een symposium over de toekomst van plastics. Het programma draait om: making it, using it, disposing it, recycling it and innovate it. 

Lees meer


Saxion-studenten zien SaXcell als duurzame oplossing voor Apeldoorns bedrijf
In opdracht van Arjowiggins deden vier Saxion-studenten onderzoek naar de manier waarop het katoenafval dat vrij komt bij de productie van ‘papier’ voor bankbiljetten hergebruikt kan worden. 

Lees het hele artikel uit het B2B magazine Driesteden Business
 


Polypyrrol. Een mooi voorbeeld van circulaire economie in de bouw!

Polypyrrol. Een mooi voorbeeld van circulaire economie in de bouw!
De circulaire economie is een concept waarover veel gesproken wordt, maar dat in de bouwpraktijk nog echt wordt opgepakt.

Lees meer
 


Bezoek afvalverwerkingsbedrijf

Wat gebeurt er met het afval van Saxion?
Een kleine delegatie van Saxion bezocht Remondis in Groningen, het bedrijf dat op duurzame wijze het afval verwerkt voor Saxion.

Lees meer
 

Onderzoeken energiebesparing

Onderzoeken energiebesparing
Saxion gaat samen met Engie vijf projecten uitvoeren over energiebesparende maatregelen voor de locatie Deventer. 

Lees meer
 


Enschede Energie

Onderzoek bewustzijnsniveau eindigheid energiebronnen
Vierdejaars Saxion student Mart uit het Broek (Ruimtelijke Ordening en Planologie) onderzoekt het bewustzijnsniveau van Enschedeërs in de wijk Wesselerbrink Zuidwest als het gaat om de eindigheid van reguliere energiebronnen.

Lees meer
 


Enschede wekt op

Enschede wekt op
Saxion is een partner van Gemeente Enschede in het project Enschede wekt op. Saxion heeft haar naam verbonden aan de campagne om energie besparen en duurzaam opwekken in Enschede te stimuleren.

Lees meer