Onderwijs en onderzoek

In zowel het onderwijs als het onderzoek van Saxion is duurzaamheid een belangrijke factor. Je vindt hier enkele praktijkvoorbeelden.

Keurmerk Duurzaam Onderwijs
AISHE (Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education) is een kwaliteitskeurmerk voor duurzaam onderwijs. Bij voldoende niveau (minimaal drie sterren) krijg je een bijzonder kenmerk duurzame ontwikkeling van de NVAO (Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie), dat meetelt voor de accreditatie. Op dit moment is er nog geen Saxion opleiding met zo’n  keurmerk duurzaamheid. De opleidingen Fashion & Textile Technologies (ACT), Bouwkunde (BBT) en Urban Studies (ABR&R) zijn als eerste gestart met het traject om dit duurzaamheidskeurmerk te behalen en dit ziet er positief uit.

Saxion en de Cleantech Regio
Samen naar een schone toekomst. Daar koerst de Cleantech Regio op. De gemeenten in de Stedendriehoek - Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen - werken met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een energieneutrale en duurzame economie en samenleving. Saxion doet onderzoek binnen het thema Cleantech en leidt professionals op die zich gaan bezighouden met klimaatvraagstukken. Lees meer...

Nieuws
Bekijk ook de nieuwsberichten over de duurzame ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Saxion en duurzaamheid