BML-studente Manon Bouwmeester wint Afstudeerprijs 2014

De jury van de Saxion scriptieprijs, onder voorzitterschap van dr. Wim de Blok van BYK-Cera, heeft de winnaars van 2014 bekend gemaakt tijdens de opening van het Saxion Hogeschooljaar op woensdag 2 september 2014 in Deventer.

Manon Bouwmeester uit Twello, studente aan de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek heeft de Saxion Afstudeerprijs 2014 gewonnen en ontving daarvoor een bedrag van € 1.500,-.
Zij deed tijdens haar afstudeerperiode bij het RIVM onderzoek naar het effect van chemicaliën in ons milieu op ons DNA. Vervolgens ontwikkelde ze een model voor het screenen van wijzigingen in het DNA.

V.l.n.r. Remco Smits, Manon Bouwmeester en Thijs Geertsema

Remco Smits uit De Heurne, student Technische Natuurkunde, deed onderzoek naar manieren om bestralingsmethoden voor kankerpatiënten te verbeteren. Hij slaagde erin technieken te ontwikkelen voor photonische en microfluidische instrumenten, die daarbij gebruikt worden.
Remco voerde zijn onderzoek uit bij het Paul Scherrer Instituut in Zwitserland en won de tweede prijs van € 1.000,-.

Thijs Geertsema uit Hengelo van de opleiding Integrale Veiligheidskunde won de derde prijs ter grootte van € 700 met zijn onderzoek en adviezen inzake het ontstaan van ongewenste vertraging bij de aanpak van incidenten met gevaarlijke stoffen. Thijs ontwikkelde een model om sneller handelen te bevorderen bij opleiding, training, oefeningen, procedures en middelen van de brandweer. Bovendien maakte hij het Instituut voor Fysieke Veiligheid enthousiast voor vernieuwende praktijktesten en de financiering daarvan.

De jaarlijkse Afstudeerprijs van Saxion

De Saxion Afstudeerprijs wordt tijdens de opening van het hogeschooljaar uitgereikt aan de beste afstudeeropdrachten van het afgelopen studiejaar. Er zijn drie prijzen te winnen: een 1e prijs à € 1.500, een 2e prijs à € 1.000 en een 3e prijs à € 700.
De jury van 2013-2014 bestaat uit mensen die werkzaam zijn in de maatschappelijke sectoren waar Saxion voor opleidt:
dhr dr. W.J. de Blok, algemeen directeur van BYK-Cera BV, in Deventer (voorzitter)
mevr. J.H.M. Hermans, burgemeester van Almelo
mevr. ir. A. Nijhuis, algemeen directeur van Tauw bv, te Deventer
dhr ir. A. Blokhuis, voormalig voorzitter Raad van Bestuur Thales en voormalig Raad van Toezicht lid Edith Stein, beide te Hengelo
dhr. drs H. Deterd, algemeen directeur van PinkRoccade Health Care in Apeldoorn.
De jury buigt zich in deze zomermaanden over de genomineerde afstudeeropdrachten en komt in september met haar oordeel.