Dorith Merkx wint Saxion Afstudeerprijs 2015

Dorith Merkx is deeltijd Toegepaste Psychologie-studente en onderzocht de mogelijke relatie tussen depressie en intelligentie niveau bij kinderen.

De tweede en derde prijzen zijn dit jaar scripties die een relatie hebben met techniek. Jord Mulder maakte als student Industrieel Product Ontwerpen een ontwerp in opdracht van fabrikant Berg Eezy. Joyce Vedder studeerde technisch commerciële textielkunde (nu Fashion and Textile Technologies) en schreef over het 'virtueel passen van een zwempak voor triatleten'.

De winnaars ontvingen woensdag 2 september 2015 uit handen van collegelid Ineke van Oldeniel een geldbedrag. De eerste prijs bedraagt 1.500 euro, de tweede prijs 1.000 en de derde prijs 700 euro.
De Saxion onderwijsacademies en een interne jury selecteerden de beste scripties voor beoordeling door een externe, onafhankelijke jury onder voorzitterschap van mevrouw Jon Hermans, burgemeester van Almelo.

Saxion Afstudeerprijs 2015

De Saxion Afstudeerprijs wordt elk jaar tijdens de opening van het hogeschooljaar uitgereikt aan de beste afstudeeropdrachten van het afgelopen studiejaar en de afgestudeerden. Er zijn drie prijzen te winnen: een 1e prijs à € 1.500, een 2e prijs à € 1.000 en een 3e prijs à € 700.

De externe jury bestaat uit leden die werkzaam zijn in de maatschappelijke sectoren waar Saxion voor opleidt:

• mevr. J.H.M. Hermans-Vloedbeld, burgemeester van Almelo (voorzitter)
  • dhr dr. W.J. de Blok, algemeen directeur van BYK-Cera BV
  • mevr. ir. A. Nijhof, algemeen directeur van Tauw bv
  • dhr ir. A. Blokhuis, voormalig voorzitter Raad van Bestuur Thales en voormalig Raad van Toezicht lid Edith Stein
  • dhr. drs H. Deterd, directeur vastgoed van 's Heeren Loo

Bekijk ook: