Toegankelijkheid

Saxion vindt het belangrijk om een website te hebben die voor alle gebruikersgroepen toegankelijk en beschikbaar is. Saxion probeert actief de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van haar websites te verbeteren, waarbij Saxion tevens probeert te voldoen aan de vele beschikbare standaarden en richtlijnen.

Standards Compliance

Voor onze website streven wij ernaar te voldoen aan niveau A van de Web Content Accessibility Guidelines 2.0 van het World Wide Web Consortium (W3C).  Deze richtlijnen schrijven voor hoe websites beter toegankelijk gemaakt kunnen worden voor mensen met een functiebeperking. Het navolgen van deze richtlijnen draagt bij tot het gebruiksvriendelijk maken van het internet voor alle gebruikers.

HTML Validatie

Bij het creƫren van deze website is gebruik gemaakt van code welke overeenstemt met W3C standaarden voor HTML. De site wordt correct weergegeven binnen de huidige webbrowsers en door gebruik te maken van valide HTML, zal de site ook functioneren binnen toekomstige browsers.

Aanpasbare tekstgrootte

Binnen de meeste webbrowsers is het mogelijk om de grootte van de tekst binnen een webpagina te vergroten of te verkleinen. Meer informatie hierover is te vinden op www.leesbaarinternet.nl

Opmaakmodel aanpassen

In de meeste webbrowsers is het mogelijk om uw eigen opmaakmodel in te stellen op de website. Meer informatie hierover is te vinden bij de informatie van de webbrowser die u gebruikt.

Afbeeldingen

De inhoud van de website is toegankelijk met uitgeschakelde afbeeldingen. Alle afbeeldingen welke gebruikt worden op deze website hebben een zogenaamd alt- attribuut, tenzij deze puur decoratief zijn. Daarnaast kunnen er technieken zijn gebruikt welke afbeeldingen vervangen, waardoor de tekst op de website toegankelijk blijft.

Contactgegevens

Wij zijn voortdurend op zoek naar oplossingen om alle onderdelen van deze website op het juiste toegankelijkheidsniveau te brengen. Mocht u echter moeilijkheden ondervinden met de toegankelijkheid van de website, dan verzoeken wij u ons dit te melden door een mail te sturen naar: webredactie@saxion.nl