Werken bij Saxion


Is Saxion op zoek naar jou?

Ben jij een talentvolle, masteropgeleide professional uit de beroepspraktijk? Dan is Saxion met name op zoek naar jou. Als professional ben je in staat om studenten te inspireren en mee te nemen in jouw verhaal over je vakgebied. Je hebt bezieling en passie voor je vak en weet dat over te dragen op je studenten. Je bent niet alleen werkzaam als docent, maar voert daarnaast samen met studenten, het werkveld en collega’s van verschillende kenniscentra praktijkgericht onderzoek uit. Saxion levert met deze onderzoeken een belangrijke bijdrage aan kennis en innovatie bij opdrachtgevers en de maatschappij. Jij kunt met jouw expertise hiervoor een belangrijke meerwaarde zijn. Je weet als docent verbinding te leggen tussen andere vakgebieden en je weet studenten te motiveren om buiten de kaders van hun eigen opleiding te kijken.

Docent worden?

Geen lesbevoegdheid nodig

Je bent in de eerste plaats geselecteerd als professional die in staat is om studenten te inspireren. Saxion ziet in jou de motivator die studenten meeneemt in het verhaal over jouw vakgebied. Didactische vaardigheden zijn aan te leren. Daarom krijg je een cursus didactische vaardigheden aangeboden bij aanvang van je baan. Tijdens deze cursus leer je je collega’s kennen en krijg je handreikingen over het goed invullen en voorbereiden van lessen. Er is volop ruimte voor jouw ideeën over modern onderwijs.

Master is een must

Praktijkgericht onderzoek neemt een belangrijke plaats in binnen Saxion. Je begeleidt studenten intensief tijdens praktijkgericht onderzoek. Je hebt daarvoor kennis nodig van onderzoeksmethoden. Daarom vraagt Saxion alle docenten om een masteropleiding te hebben of te gaan volgen. Goed voor je eigen ontwikkeling en uitstekend voor het kennisniveau binnen Saxion. Uiteindelijk profiteren de studenten van het hoge kennisniveau van jou als docent!

Veelzijdige persoonlijkheid

Een docent bij Saxion geeft slechts de helft van de tijd les. Dat betekent dat er veel ruimte overblijft voor andere taken. Deze taken vragen om verschillende competenties. Zo begeleid je studenten tijdens hun stage en afstuderen en adviseer je ze over hun studieloopbaan. Ook neem je deel aan praktijkgericht onderzoek en investeer je in je eigen ontwikkeling. Tot slot onderhoud je namens Saxion je eigen professionele netwerk Kortom, je bent een veelzijdige persoonlijkheid die al deze taken zonder problemen kan uitvoeren.

Meer weten?

Kijk op Werken bij Saxion en ontdek onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, lees de verhalen van collega's en reageer direct op onze interessante vacatures.