Persberichten

START!bySaxion is naam voor huisvesting student-ondernemers

07.09.2017

Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft de naam onthuld van de ruimte voor startende student-ondernemers in de Saxion vestiging aan het Ariënsplein in Enschede.

START!bySaxion

START!bySaxion geeft krachtig weer voor wie deze faciliteiten zijn bestemd. Het aantal student-ondernemers bij Saxion is indrukwekkend; in 2016 waren er dat maar liefst ruim 650.

Om de Saxion student-ondernemers nog beter te kunnen begeleiden en onderdak te bieden met starten en groeien, zijn er in het voormalige ziekenhuis MST prachtige ruimten gecreëerd. Met de toekomstige uitbreiding, waarbij dit pand ook bedrijven zal huisvesten, ontstaan nieuwe kansen voor samenwerking. De Saxion start ups zitten straks in hetzelfde pand als hun klant.

Binnen de 3000 m² die Saxion huurt in het gebouw zijn het Saxion Centrum voor Ondernemerschap, Saxion Smart Solutions (multidisciplinair praktijkproblemen oplossen) en het thermoplastisch composieten applicatie lab TPAC gevestigd.