Persberichten

Winnaars Saxion afstudeerprijs allen met technische achtergrond

07.09.2017

De winnaar van de Saxion Afstudeerprijs 2017 is Bram Siebers uit Enschede, die de studie Technische Natuurkunde volgde.

Winnaars Saxion afstudeerprijs allen met technische achtergrond

Hij vervulde een high tech opdracht voor Demcon op het terrein van interferometrie, waarmee optische elementen, zoals lenzen, kunnen worden gekwalificeerd. “Een excellente student” vond de jury. “Zijn opdracht heeft hij uitstekend uitgevoerd en is ook in staat om het begrijpelijk uit te leggen”. Bram ontving € 1.500,00 voor zijn eerste plaats.

Tweede prijs

De tweede prijs was voor studente Fashion and Textile Technologies Lianne Oosterwijk, die in opdracht van de fabrikant en in samenwerking met de afdeling Neonatologie van het MST, onderzoek deed naar een nieuw type wasbare luier, die door de gevoelige huid van pasgeborenen verdragen wordt. Lianne Oosterwijk, ook uit Enschede, ontving € 1.000,00. “Lianne is bevlogen, betrokken en een doorzetter. Het onderzoek is zorgvuldig, volledig en mooi uitgevoerd. Echt HBO!” oordeelde de jury.

Derde prijs

Rik Heijdens uit Eindhoven van de opleiding HBO-ICT won de derde prijs met een complex onderzoek en een oplossing voor de analyse van videobeelden. Hij kreeg € 750,00. De jury vindt hem een echte “frontrunner”, die een eigen toepassing in een complexe omgeving heeft ontwikkeld.

Alle drie winnaars hebben onderzoeken verricht waarvan de uitkomsten vertrouwelijk zijn en alleen beschikbaar zijn voor de opdrachtgevers.
De jury bestond uit drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel, drs. G.J.L. Weusthof, ir. A.C., drs. H. Deterd, ir. A. Nijhof en dr. W. J. de Blok.